Почетна Локалне вестиБеоград СРАМОТА Београд: Породиље без пакета за бебе

СРАМОТА Београд: Породиље без пакета за бебе

од admin
0 коментар

Због несташице, мајке са новорођенчадима по напуштању породилишта нису добиле пелене и опрему. Поклони вредности 5.000 динара нису укинути

ПАКЕТИ за бебе у београдским породилиштима нису укинути, поручују из Секретаријата за образовање и дечју заштиту. Последњих дана нашој редакцији су се јављале маме које су се породиле и пре месец дана, а нису добиле беби-пакет по изласку из породилишта, а поједине које су пакет и подигле приликом напуштања болнице кажу да су били „сиромашнији“ него претходних година.

Међутим, како наводе у Секретаријату за образовање и дечју заштиту, могуће да поједина породилишта нису имала довољну количину пакета у том тренутку и да породиље морају обавестити када да могу да преузму своје поклоне. Надлежни истичу да је пројекат „Београдски беби клуб“ и даље актуелан и да се труде да испорука по породилиштима буде редовна и континуирана.

Беби-пакет се дистрибуира у шест градских породилишта: Клиничко-болнички центар Србије, КБЦ „Драгиша Мишовић“ – Дедиње, ГАК „Народни фронт“, КБЦ „Звездара“, КБЦ „Земун“ и Дом здравља „Ђорђе Ковачевић“ – Лазаревац, а садржај је исти у свим породилиштима.

– У пакету се налазе шведске и тетра пелене, памучни прекривач, торба са подлогом за повијање, више врста крема за негу бебе, влажне марамице, „октенисепт“ раствор, туфери за груди и интерактивни водич на ДВД „Бебина прва година“ – наводе у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. – У контаку смо са донаторима, а један број њих је већ одлучио да се ове године прикључи пројекту, па се надамо да ће садржај пакета ускоро бити проширен. Вредност пакета је око 5.000 динара.

ПРОЈЕКАТ ТРАЈЕ ОД 2011. ГОДИНЕ

ГРАД Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту од 1. јануара 2011. године реализују пројекат „Београдски беби клуб“, поделом пригодних беби-пакета мајкама и бебама приликом отпуста из породилишта.

Вредност беби-пакета је била око 12.000 динара.

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар