Почетна » СРАМОТА Победник у кратерима!

СРАМОТА Победник у кратерима!

од admin
0 коментар

Плато код симбола Калемегданске тврђаве, али и читаве престонице, потпуно разрован

ПРИЛАЗ код споменика Победнику на Калемегдану, незаобилазном месту туриста који посећују престоницу, али и политичких званичника, потпуно је руиниран. Рупе не само да представљају ругло града, већ прете да угрозе безбедност посетилаца поготово у вечерњим часовима.

Симбол београдске победе на највишем бедему Калемегданске тврђаве поносно стоји на платоу са којег се пружа поглед на ушће Саве у Дунав, најлепше заласке сунца и нови део престонице.

И баш ту одваљени камени плочници вире из рупа, клацкају се, а негде их и нема. Шљунак из „кратера“ разноси се свуда, а најлошије је када се прилази од зграде Завода за заштиту споменика културе. И док неки не примећују тло под ногама од силне лепоте која се пружа испред њих, има оних који хтели не хтели спусте поглед када се спотакну или у најгорем случају падну због неког оштећења.

– Видела сам тамо да је разровано, кад сам се пела од Римског бунара – каже Станислава М., пензионерка која често „хвата“ зраке сунца на београдској тврђави – Ово овде треба да буде најуређенији плато у граду. Граде ново, а историјска места пропадају.

Радови на уређивању плочника на ком стоји споменик Победнику најављени су када и постављање споменика цару Николају Велимировићу у Девојачком парку.

– Санација плоча на Калемегдану, по предвиђеној динамици, у плану је да се изведе у јуну – потврдили су из „Зеленила“ које је надлежно за овакве радове.

В. РАДУЛОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар