Почетна » Стадо коза шетало посред Устаничке!

Стадо коза шетало посред Устаничке!

од admin
0 коментар

Становници Коњарника све чешће сусрећу најразличитије врсте домаћих животиња. Пасле на дечјем игралишту, умало нису изашле на саобраћајницу

НЕСВАКИДАШЊИ призор разбудио је у четвртак ујутру, нешто пре осам часова, Београђане који су се нашли у Устаничкој улици. Стадо коза мирно је брстило на тротоару недалеко од окретнице аутобуса 31 и 17, не обраћајући пажњу на збуњене суграђане. Они који живе у овом делу Коњарника, тврде да се овај инцидент не догађа први пут, а знају и ко је власник животиња.

Више од десет јарчева, коза и тек рођених јарића, послужило се без пардона лишћем и зеленишем око ограда на парној страни једне од најдужих коњарничких улица. Наочиглед забезекнутих пролазника, свој доручак завршавали су полако, пажљиво бирајући састојке свог оброка. Староседеоцима овог насеља ова слика већ је дозлогрдила, јер се деценијама уназад боре са Радивојем К., власником фарме смештене у Улици Ребеке Вест, паралелној са Устаничком.

– Ово је симпатично само онима које кроз овај део града наведе случајност или пут до посла – љутито каже Тамара, која живи у истој улици где се налази фарма. – Козе нису ништа наспрам тога када на улицу изађу коњ или теле!

Безбрижно стадо лако је могло да направи саобраћајни хаос, па чак некога и да повреди. Ипак, чинило се да ове козе савршено знају путању, од штале из које су изашле па до комшилука. Њихова потрага за храном овог пута прошла је без инцидента.

– Са власником фарме имамо велики проблем – каже Војислава Ћ. – Пријављивали смо га безброј пута, али изгледа да за њега нема казне. Он се бави продајом стоке, тако да на свом имању има коње, магарце, краве, свиње, а сада и козе. Када је низак ваздушни притисак цео Коњарник смрди, а о летњим температурама да и не говорим.

Пре четири године одбегли коњ са ове фарме умало није усмртио двоје људи, управо у Устаничкој, на углу са Улицом Војислава Илића. Само неколико дана након ове несвакидашње незгоде, суграђани су били шокирани када су на истом овом месту угледали магарца, а 2013. – теле!

ПРОТИВ ВЛАСНИКА СЕ ВОДИ ПОСТУПАК

ИЗ Општине Звездара рекли су нам да се против власника коза Радивоја К. води поступак у Комуналној инспекцији.

– Само једном изречена му је казна у износу од 5.000 динара. Остали поступци су обустављени због застарелости или јер је странка била недоступна суду – рекли су нам из Општине.

ПРОПИСИ, ПРОПИСИ

НА територији Општине Звездара, копитари, папкари, перната живина и кунићи могу се држати само у деловима насеља који су ван граница Регулационог плана – у Миријеву, Малом Мокром Лугу и Великом Мокром Лугу.

ВЕПРА ХВАТАЛИ НА НОВОМ БЕОГРАДУСЛУЧАЈ залуталог дивљег вепра у једној новобеоградској гаражи, прошле године насмејао је скоро цео град. Осим полиције, у хватање животиње укључили су се и ловци. Међутим, вепар је скочио кроз прозор и побегао у правцу хотела „Југославија“, а затим се вратио до Лида одакле је и дошао.

Г. Новаковић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар