Почетна » СТРАВИЧАН ПРИЗОР У ДВОРИШТУ АЗИЛА: Пси у кутијама за ципеле!

СТРАВИЧАН ПРИЗОР У ДВОРИШТУ АЗИЛА: Пси у кутијама за ципеле!

од admin
0 коментар

Друштво за заштиту животиња „Оаза“ затражило помоћ државе. Двориште је претрпано старим намештајем, шерпама, старим крпама и малим кутијама у којима је смештено по неколико несрећних животиња

ЧЛАНОВИ Друштва за заштиту животиња „Оаза“ посетили су пре неколико дана, на молбу власнице да јој донирају храну за псе, приватни азил Ање Стругар из Сремчице и затекли стравичан призор. Више од 80 паса и штенади живи у веома лошим условима, у малим кутијама, међу гомилом старе гардеробе, док се из дворишта шири несносан смрад, иако је кућа у насељеном делу овог места.

Иако окружено комшијским кућама, двориште препуно паса одаје утисак хордашења. Двориште је претрпано старим намештајем, шерпама, старим крпама и малим кутијама у којима је смештено по неколико несрећних животиња. Околином се шири смрад, а лавеж и завијање паса чују се надалеко. Пси су готово једни преко других натрпани у неколико кутија. Неки су затворени већ четири године, а ретко који „кавез“ има чинију са водом. Неколико штенаца пребачено је у азил „Оаза“, где тек сада уче да ходају. Осим њих, „Оаза“ је прихватила још седам паса потпуно без длаке, због болести која је узела маха. Преосталих 86 паса остало је да живи у изузетно нехуманим условима. Неки се налазе у подруму.

КОМШИЈЕ СЕ ЖАЛЕ СВАКОДНЕВНО

КАКО су притужбе комшија готово свакодневне, а према закључку надлежних из Друштва за заштиту животиња „Оаза“ ситуација алармантна, ово удружење послало је Министарству пољопривреде – Управи за ветерину, извештај документован фотографијама којим заправо тражи помоћ.

Б. Р.      Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар