Почетна » Студенти Стоматологије до маја бесплатно поправљају зубе

Студенти Стоматологије до маја бесплатно поправљају зубе

Грађани све до маја наредне године могу добити бесплатну негу и лечење зуба на Стоматолошком факултету, Универзитета у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Грађани све до маја наредне године могу добити бесплатну негу и лечење зуба на Стоматолошком факултету, Универзитета у Београду, који је пацијентима омогућио превентивне и реконструктивне процедуре на студентским вежбама, уз надзор клиничких лекара, асистената и професора.

Како појашњава Младен Шиљковић, председника Студентског парламента Стоматолошког факултета, услуге које тамошњи академци могу дати заинтересованим пацијентима су прегледи, консултације и превентивни програм који укључује мотивацију и едукацију пацијента за бригу о здрављу зуба.

Затим, како каже, студенти им могу уклонити меке и чврсте наслаге, залити фисуре, флуорисати зубе, санирати каријес, лечити канале корена зуба и елиминисати бол и тегобе.

– Пацијенти ће од студената Стоматолошког факултета добити информације како правилно да одржавају оралну хигијену, којим средствима и на који начин да поправе своје опште здравствено стање – појаснио је Шиљковић.

Он је додао да су и лечења пародонтолошких проблема, вађења зуба, као и реконструкције помоћу протеза, израда круница и мостова такође могући на студентском програму. А да пацијенти могу бити свих узраста, од деце до пензионера.

 

Д.Ј.С, Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар