Почетна Локалне вестиБеоград СУКОБ У ТИРШОВОЈ: Шапић не сме да урла, али ни медицинари да забушавају!

СУКОБ У ТИРШОВОЈ: Шапић не сме да урла, али ни медицинари да забушавају!

од admin
0 коментар

Након што је напао медицинску сестру у Дечјој болници у Тиршовој, Александра Шапића критиковали синдикати здравства

БЕОГРАД – Најоштрије осуђујемо све нападе на здравствене раднике које они нису изазвали, кажу из Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити поводом инцидента који је у уторак после подне изазвао председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Бивши ватерполиста и политичар довео је болесно дете на преглед, а онда вербално напао медицинску сестру Милицу Илић, запослену на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој. Како она тврди, морала је да позове обезбеђење да је не би пребио на радном месту!

– Такво понашање у здравственим центрима је непримерено. Осуђујемо свако непоштовање здравствених радника и других запослених у здравству и социјалној заштити и нападе на њих – рекао је Зоран Савић, председник Синдиката запослених у здравству.

Након текста о овом инциденту било је много коментара. Неки су осуђивали Шапићево бахато понашање, док други мисле да наш здравствени систем заслужује критику и да би исто одреаговали ако би у тешким ситуацијама медицински радници забушавали.

Сузана Бјелогрлић, начелница стручне службе Српског лекарског друштва, каже за Курир да су овакве ситуације врло деликатне.

– Овде постоје два опречна става и неопходно је саслушати обе стране. С правне тачке гледишта, потребно је саслушати сведоке и прегледати снимак камере како би се установило шта се тачно десило и ко је крив – каже Бјелогрлићева.

Реаговања

Мирка Васиљевић, глумица
Сва срећа па моја деца нису болешљива. Све што знам о нашем здравству су искуства пријатеља и информације из новина. Имамо веома добре стручњаке, познате у свету, а ситуација коју је имао Шапић вероватно је последица обостране муке.

Александра Јанковић, психолог
Не знам шта се заправо догодило. Могу само да кажем да је, ако је то заиста тако било као што је пренето у медијима, необично да се тако понаша неко ко је, између осталог, основао и хуманитарну фондацију.

Божидар Спасић, бивши оперативац ДБ
Чуди то што је реч о човеку који се бави политиком и није примерено да се тако односи према особљу. Шапић је вероватно био нервозан па претпостављам да је инцидент избио више због тога што га нису препознали.

С. С    Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар