Почетна » Тасовац: „Парови“ су дно дна, очекујем реаговање РЕМ

Тасовац: „Парови“ су дно дна, очекујем реаговање РЕМ

од admin
0 коментар

Такви програми не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, напоменуо је министар културе и информисања.

БЕОГРАД – Министар културе и информисања Иван Тасовац изјавио је данас да је уверен да ће Регулаторно тело за електронске медије предузети све мере у складу са својим делокругом рада поводом риалитија „Парови“ који се приказује на ТВ Хепи оцењујући да је та емисија „дно дна“ домаће продукције.

Тасовац исто мишљење има и о већини риалити програма.

„Такви програми не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, у време када Влада Србије предузима све неопходне мере како би медијски простор био регулисан и усклађен са највишим европским и светским стандардима“, нагласио је министар.

Он је подсетио да је то први риалити програм који се приказује на српским телевизијама од почетка примене нових медијских закона и додао да је сигуран да, поред реакције РЕМ-а, решење и најбољи начин заштите деце од скандалозних и непримерених садржаја у телевизијским програмима лежи у рукама родитеља.

„Даљински управљач којим ћете променити програм за који сматрате да је непримерен, у овом тренутку делотворнији је од оправданог јавног згражавања“, закључио је Тасовац.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар