Почетна » ТЕНДЕР ЗА НОВОГОДИШЊУ РАСВЕТУ Пет фирми понудило да украси град, одређено и 20 НОВИХ ЛОКАЦИЈА ЗА УКРАСЕ

ТЕНДЕР ЗА НОВОГОДИШЊУ РАСВЕТУ Пет фирми понудило да украси град, одређено и 20 НОВИХ ЛОКАЦИЈА ЗА УКРАСЕ

од admin
0 коментар

Прва фаза тендера за постављање декоративне расвете је завршена, а пристигло је пет понуда, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

– Јавна набавка је вредна око 300 милиона динара, односно негде око два милиона евра. Пристигло је пет благоворемених понуда. Током следеће недеље градска комисија ће одлучити са којом ћемо фирмом склопити уговор – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је, говорећи за за „Студио Б“, подсетио да су прошле године декоративном расветом биле окићене 54 зграде, а били су осветљени и споменици културе на јавним површинама.

– Ове године планирамо да новогодишњу расвету поставимо на 20 нових локација. Биће осветљен Храм Светог Саве, Скадарлија, Славија, Ташмајдан, Академски парк, Калемегдан, Цветни трг и Палата „Албанија“. Новина је да ће бити окићени центри приградских општина. Декоративну расвету поставићемо у Младеновцу, Обреновцу, Барајеву, Сурчину, Гроцкој, Сопоту и Лазаревцу – навео је заменик градоначелника.

Улагање у јавну расвету Весић оправдава одличним економским резултатима, наводећи да је градска привреда прошле године од туризма зарадила око 800 милиона евра.

Весић је упоредио улагање Београда у декоративну расвету са градовима у региону и Европи. Загреб ће ове године уложити око пет милиона евра, Будимпешта три, Стокхолм 3,5, а Москва чак 95 милиона евра, каже Весић.

– Сви градови који живе од туризма улажу у декоративну расвету, а то ће урадити и Београд – закључио је заменик градоначелника.

Беоинфо/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар