Почетна » ТОКОМ ПРОТЕСТНЕ ШЕТЊЕ ПРОСВЕТАРА Министра Срђана Вербића штрајкачи полили водом!

ТОКОМ ПРОТЕСТНЕ ШЕТЊЕ ПРОСВЕТАРА Министра Срђана Вербића штрајкачи полили водом!

од admin
0 коментар

Вербић дошао до бине постављене у парку Мањеж у намери да их позове на разговор, али је поливен водом по лицу. Учесницима у штрајку неће бити исплаћена новчана надокнада

БЕОГРАД – Просветни радници, чланови два синдиката образовања су у протестној шетњи данас су око 13 сати дошли до Министарства просвете, незадовољни материјалним положајем и стањем у образовању. Протест је кренуо испред републичког парламента, а просветни радници су се на путу до Министарства, кратко задржали и испред зграде владе.

Немањина улица, где је седиште Министарства просвете, затворена је за саобраћај у оба смера а штрајкачи очекују да их прими министар просвете Срђан Вербић. Улица кнеза Милоша такође је и даље затворена.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је раније данас данас да учесницима у штрајку неће бити исплаћена новчана надокнада.

ВУЧИЋ: ПРОСВЕТАРИ ЋЕ ПРВИ ОСЕТИТИ БОЉИТАКШТРАЈК дела просветних радника коментарисао је и премијер Србије Александар Вучић рекавши да није планирано додатно смањене плата у јавном сектору, да су просветни радници најоштећенији и да ће први осетити бољитак по оздрављењу српских финансија.
„Саосећам са њима, све су у праву, али шта да урадимо? Да срушимо споразум са ММФ?“, рекао је Вучић новинарима у Обреновцу.

„Ако директори школе утврде да план није испуњен, да тада нису радили наставници, они по закону немају право на новчану надокнаду“, рекао је Вербић, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Министар просвете, науке и технолошког развоја је истакао да „било ко од нас, ако не ради, не може имати новчану надокнаду за тај део рада“. Вербић је прецизирао да су у штрајку јуче биле 504 школе, што је приближно 27 процената укупног броја школа и да велика већина наставника у овом тренутку раде нормално, иако су, такође, оправдано незадовољни платама.

Министар је истакао да су плате просветних радника непристојно мале, али да се не могу променити на други начин, него системски, тако што ће бити уведене платне групе и да решење мора да буде у складу са законом.

„Ми ово морамо да решавамо тако што седнемо за сто и решавамо сваки конкретан проблем један по један, али не уценама, што претимо да неће бити завршена школска година“, додао је Вербић.

МИНИСТРА ПОЛИЛИ ВОДОМ

ТОКОМ данашњег протеста чланова два синдиката испред Министарства просвете, министра Срђана Вербића за сада непознати штрајкачи полили су водом. Вербић је дошао до бине постављене у парку Мањеж, одакле се обраћају челници два синдиката који организују протест, у намери да их позове на разговор, али је поливен водом по лицу, јавио је репортер Тањуга са лица места. Министар се потом вратио у зграду где треба да почну разговори са председником Уније синдиката просветних радника Драганом Матијевићем и потпредседником Синдита радника у просвети Србије Милорадом Антићем.

Матијевић је пре одласка на разговор са министром учеснике протеста позвао на достојанство.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар