Почетна » ТУГА Девојчица сања о пуном фрижедеру

ТУГА Девојчица сања о пуном фрижедеру

од admin
0 коментар

Породица Ђорђевић у Камендину једва преживљава и страхује за кров над главом. Ако не добију уговор о коришћењу стана, иду на улицу

ЗНАМ да мама нема, али увек ми за ужину издвоји неки динар. Некада и трпим гладна, да она не зна, да бих расподелила паре од ужине на више дана, а њој кажем да има јефтино пециво код школе. Дајем све од себе да будем што бољи ђак, да се једног дана запослим и обезбедим маму, деку и себе.

Овако за „Новости“ прича ведра дванаестогодишња Ивана Ђорђевић која, упркос проблемима са здрављем, ређа петице у ђачкој књижици. Одлична је ученица шестог разреда ОШ „Илија Бирчанин“. Она са мајком Јеленом и дедом живи у социјалном стану у насељу Камендин.

У једној соби спавају све троје. У креветима на спрат унука и деда, а на одвојеном каучу Јелена. У фрижидеру тек понеко јаје и паштета. Тешку ситуацију ове породице болести су додатно закомпликовале. Ивана је у новембру оперисала слепо црево.

– Она има проблем са срчаним залиском и мора да иде на контроле – каже Јелена.

Мајка и ћерка живе од социјалне помоћи. Деда прима надокнаду за туђу негу и помоћ, али у току месеца већину новца потроши на лекове. Према Јелениним речима, њен бивши партнер, Иванин отац, не признаје кћерку и зато одбија да за њу плаћа алиментацију.

– Радила бих било шта да нам олакшам живот, али и ја сам болесна – поверава нам се Јелена.

Овој малој породици ускоро истиче право на коришћење стана. Јелена се зато пријавила на конкурс града за закуп станова на одређено време. Уколико не добију нови уговор, породица ће завршити на улици.

ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ

ФОНДАЦИЈА Компаније „Новости“ позива све људе који су у могућности да помогну породици Ђорђевић. Они који желе могу да уплате новац на жиро-рачун Јелене Ђорђевић у банци Интеза: 908-16001-87.

С. Сретеновић, Ј. Новаковић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар