Почетна » Тужба и кривична пријава због свадбе у Кући краља Петра

Тужба и кривична пријава због свадбе у Кући краља Петра

од admin
0 коментар

Против организатора свадбеног весеља у Кући краља Петра на Сењаку ће бити поднета тужба због деградације споменичких својстава културног добра

Против организатора свадбеног весеља у Кући краља Петра на Сењаку ће бити поднета тужба због деградације споменичких својстава културног добра, најавила је данас председница београдске општине Савски венац Ирена Вујовић.

Она је у саопштењу најоштрије осудила злоупотребу просторија установе културе Кућа краља Петра и најавила да ће правобранилаштво те општине поднети кривичну пријаву против свих одговорних.

„Кућа краља Петра је споменик културе и није намењена за организацију свадбених прослава.Нећемо дозволити да било ко на овај начин урушава углед Куће краља Петра“, истакла је Вујовић.

Свдба је организована пошто је прекршен уговор који је у мају ове године потписан између Дечјег културног центра „Мајдан“ и Студија за графички дизајн „Медија шпајз“.

Предмет уговора између Дечјег културног центра „Мајдан“, који је у тренутку потписивања заступао бивши директор Иван Југовић и „Медија шпајз“ чији је заступник Владимир Поповић, односио се на изнајмљивање просторија за организовање презентације и коктела 28. августа у Кући краља Петра.

Организатор се уговором обавезао да ће се понашати у складу са правилником Куће краља Петра и да неће реметити јавни ред и мир као и да неће предузимати радње које могу штетити историјској улози, угледу и дигнитету Куће краља Петра али је, уместо тога, организовано свадбено весеље.

„С обзиром да су прекршене кључне одредбе уговора, организатор ће сносити последице, тачније против њега ће бити поднета тужба пред за учињену штету док ће правобранилаштво општине Савски венац ће поднети кривичну пријаву против свих одговорних“, рекла је Вујовић.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар