Почетна » У БЕОГРАД УЗ ПОЛИЦИЈСКУ ПРАТЊУ Активисти Војвођанског грађанског центра долазе на протест због Савамале

У БЕОГРАД УЗ ПОЛИЦИЈСКУ ПРАТЊУ Активисти Војвођанског грађанског центра долазе на протест због Савамале

од admin
0 коментар

Активисти Војвођанског грађанског центра из Новог Сада саопштили су данас да су обавештени да ће на протест у Београд, организован поводом рушења објеката у београдском насељу Савамала, ићи у пратњи полиције.

Како је агенцији Бета речено у тој организацији, у њихове просторије су синоћ око 21 часа дошла двојица припадника МУП-а од којих се један представио као командир полицијске станице Стари град и рекли им да ће аутобус којим ће из Новог Сада ићи за Београд имати полицијску пратњу, ради њихове сигурности.

„На питање зашто су дошли тако касно, поред чињенице да све информације имају, јер су током дана контактирали и активисте покрета Подржи РТВ и Војвођанског грађанског центра, објашњено нам је да је то због наше сигурности, због чега ће аутобус који ће сутра из Новог Сада кренути на протест у Београд имати и полицијску пратњу“, наводе из Војвођанског грађанског центра.

Они истичу да желе да верују да је таква реакција полиције заиста у сврху осигуравања безбедности њихових активиста, а не покушај застрашивања.

Иницијатива „Не да(ви)мо Београд, која организују протест, саопштила је да синоћ да је полиција испитивала представнике група грађана из три града који су најавили долазак и подршку данашњем протесту.

Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“ данас поново организује протест због рушења објеката, везивања и малтретирања људи у Савамали и неодазивања полиције на позиве грађана у помоћ, у ноћи између 24. и 25. априла.

Иако је премијер Србије Александар Вучић као кривце за рушење у Савамали означио градску власт, још нико није одговарао.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар