Почетна » У београдском превозу могу да вас ухапсе или опљачкају, али можете и да се заљубите!

У београдском превозу могу да вас ухапсе или опљачкају, али можете и да се заљубите!

од admin
0 коментар

За мање од пет секунди можете остати без новчаника. Бус Плус носите са собом увек и свуда, а од нехигијене других путника и ужасног смрада неће вас ништа сачувати. Да не будемо толико негативни, има и добрих ствари које вам се могу десити

Устајање, кафа, одлазак на посао, кућа, телевизор. Овако већини људи у Србији пролази један уобичајен, радни дан.

Али, монотонију свакодневнице често може бити прекинута неочекиваним догађајима. Неки од њих долазе управо из градског превоза, који грађани Београда користе готово сваког дана.

Ситуације у којима се путници налазе су различите, а на жалост, већина њих зна да буде јако непријатна.

Тако једно обично путовање лако постане догађај који се памти целог живота. На жалост, јако често као лоше животно искуство. Како би се људи што боље припремили на оно што их можда чека, припремили смо неколико ситуација које вребају из аутобуса у престоници

Foto-ilustracija: Flickr/Eli Duke

Неке од њих су већ познате јавности.

Да почнемо од основе и онога што је уздрмало Србију предходних месеци:

1. ХАПШЕЊЕ:

Ако немате карту и не поштујете правила контролора и целог система, лако можете завршити у затвору. Комунални полицајци не губе време и врше своју дужност, хапсећи људе. Наша земља била је у прилици да се протеклих месеци сусретне са неколико оваквих догађаја, где су путници извођени из возила и у пратњи комуналаца одвођени у полицијске станице, неретко са лисицама на рукама.

Како бисте избегли овакву ситуацију, потребно је да код себе увек имате Бус Плус картицу, коју ћете уредно користити током вожње.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

На шверцовање заборавите, јер у супротном јако лако може доћи до проблема.

2. ПОВРЕДЕ:

Оно што може бити опасно током вожње су повреде, настале услед наглог кочења аутобуса или путникове непажње. Довољан је само један тренутак и лако се можете наћи на поду возила.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Како не бисте долазили у потенцијалну опасност, заузмите слободно место или се чврсто ухватите за дрзач или шипку.

3. ЏЕПАРЕЊЕ:

Аутобус је једно од омиљених места београдских џепароша. Поготово линије које стају на Зеленом венцу и чији су путници већ годинама уназад на мети ових разбојника.

Обратите пажњу на новчанике, торбе и џепове, јер су лопови постали толико спретни да заиста нећете приметити када вам извуку новац “из руку”. Аутобуси су идеална места за крађу, јер џепароши користе гужву и комешање како би на лаган начин дошли до свог плена.

Foto: Profimedia

Будите јако обазриви!

4. СМРАД:

Суграђани се често жале на нехигијену и несносан смрад у превозу, од којег се гуше. Како кажу, то је због других људи који се не купају и не воде рачуна о себи.

– Лети је најгоре. Неке особе толико смрде да често морам да ставим одећу преко носа. Катастрофа! – проча двадесетогодишња Ивана из Београда.

Foto-galerija:David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net

Од оваквих ситуација тешко да се можете одбранити.

5. СВАЂА:

Када уђете у градски превоз, јако лако можете упасти у озбиљну расправу са неким од путника. Људи су под великом тензијом и јако лако започну расправу.

Да ли се ради о заузимању слободног места или о нечему другом, једно је сигурно – у аутобусу су свађе честа појава.

6. ЗАЉУБЉИВАЊЕ:

Последња, али никако и најмање важна је љубав, која не бира место или време. Заљубљивање је једна од лепших ствари која вам се може догодити током вожње.

Замислите да седите и у возило уђе заносна девојка, прелепог лица.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Седне преко пута вас и упути вам осмех. Има ли нечег лепшег?

Све ово и још много тога може вас задесити на обичном путу од десетак минута. Зато увек будите спремни на нешто ново и неочекиивано.

Д. Ч.    Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар