Почетна » Ученици ОШ „Никола Тесла“ добијају школску одећу: Ђаци поново у УНИФОРМАМА!

Ученици ОШ „Никола Тесла“ добијају школску одећу: Ђаци поново у УНИФОРМАМА!

од admin
0 коментар

Када се врате с пролећног распуста 3. маја, ђаке првих разреда Основне школе „Никола Тесла“ у Винчи, највеће образовне установе у Србији, сачекаће несвакидашње изненађење – школске униформе.

ОШ „Никола Тесла“ у Винчи важи за највећу у престоници по броју ђака

– На иницијативу савета родитеља, 320 ђака првих разреда добиће униформе. Овим потезом желимо да умањимо социјалне разлике међу ученицима, такође и родитељима ће бити практичније јер деца неће прљати и хабати своју гардеробу – каже Драгољуб Гачић, директор школе.

Према његовим речима, анкетирани су и родитељи и ученици школе, и сви су одушевљени идејом.

– Родитељи су оберучке прихватили идеју, а и професорима ће бити лакше да раде у одељењу где су сви ученици једнаки – каже Гачић.

Ако све буде по плану, целокупна поруџбина би требало да буде готова до следеће среде.

– Надамо се да ће ђаци униформе имати до почетка пролећног распуста и да ће, када се поново врате у школске клупе, оне бити спремне за ношење – задовољан је директор.

Plavi sako za dečake

Плави сако за дечаке

Када идеја заживи, план је да и ученици других, трећих и четвртих разреда такође добију униформе. Гледаће да се разреди разликују по бојама.

– Прваци су мали и с њима ће ова идеја лако ићи, али видећемо временом како ће то прихватити ученици старијих разреда – кроз осмех закључује директор.

Učenice će nositi roze sakoe

Ученице ће носити розе сакое

ЦЕНА ПО КОМАДУ 1.063 ДИНАРА

Из буџета општине Гроцка издвојено је 340.000 динара за израду блуза за девојчице и сакоа за дечаке, тачније 1.063 динара по униформи.

– Прву туру униформи финансираће општина. Ако се родитељима допадне идеја, вероватно ће куповину следеће туре платити они сами – истиче Гачић.

ШИЈУ ПО МЕРИ ЗА СВАКО ДЕТЕ

Фирма из Крњаче која прави униформе обавезала се да неће правити универзалне величине, већ ће за свако дете бити шивене по мери.

– Имамо договор с фирмом и послали смо им мере сваког детета, на основу којих ће направити униформе. Такође, ако се случајно деси да некоме униформа не одговара, имамо обећање да ће се наново урадити – објашњава директор.

А. Јанковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар