Почетна Локалне вестиБеоград УЛИЧНИ МАРКЕТИНГ Шта све Београђани оглашавају по бандерама и дрвећу

УЛИЧНИ МАРКЕТИНГ Шта све Београђани оглашавају по бандерама и дрвећу

од admin
0 коментар

Београђани користе дрвеће и бандере као простор за оглашавање, чини се, чешће него икад. А нема шта се на њима не оглашава: ту су, поред нуђења услуга, часова и апела власника изгубљених кућних љубимаца, и поруке усамљених суграђана, разних колекционара… Колико је овакво оглашавање делотворно?

Репортери „Блица“ проверили су ко и шта све оглашава на стаблима и бандерама, као и да ли има људи који се на овакве огласе и даље одазивају.

Београђанка Марија је покушала да нађе изгубљеног љубимца…
– Изгубили смо мацу пре седам дана. Огласи на бандерама су једини начин да је нађемо. За ових четири дана од када смо их залепили, нико се још није јавио – неутешна је Марија, власница изгубљене руске маце.

Потрага за сродном душом

Док неки трагају за љубимцима, други су у потрази за љубављу. Један несвакидашњи љубавни оглас нам је привукао пажњу.

Млађем Београђанину учинило се да би могао да пронађе сродну душу тако што ће сасвим искрено написати ко је, шта жели од особе која би се јавила на његов телефон.

Ако сте, пак, на поклон добили пиће које нисте желели, колекционари су спремни да вам помогну „да га се решите“. Напоменуто је, међутим, да је битно да флаша није отварана.

У жељи да утврдимо делотворност оваквог вида оглашавања, позвали смо неке од њих.

– Посао сам почео пре три месеца, а поред огласа на бандерама и дрвећу оглашавам се и на интернету и у новинама. Већина корисника је чула за нас захваљујући интернету, али ја од „дрвећа и бандера“ не одустајем – тврди Василије, власник радње која пружа услуге превоза и селидбе.

Важан податак је и да бунар на плацу никад није пресушио

– Недавно смо издали оглас, има га и на интернету. Још увек нисмо продали плац – потврдио нам је духовити власник плаца који је, за сваки случај, напоменуо да купац може да рачуна и на бунар.

Има и оних који нуде курсеве не баш уобичајених вештина:

Иако су интернет и огласи у новинама одавно узели примат, има и оних који су задовољни резултатом који оглашавање на дрвећу и бандерама постиже, попут власника радње за прање тепиха.

Има и оваквих позива…

Поред “класичних”, по бандерама се могу наћи и огласи за откуп пиротских ћилима, продају колагена, куповину природне и фарбане косе, курс рекреативног мечевања и друге.

Ј. Мирковић      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар