Почетна » УЖАС У БАТАЈНИЦИ Чопор паса луталица напао КОЛИЦА СА БЕБОМ, мајка изуједана

УЖАС У БАТАЈНИЦИ Чопор паса луталица напао КОЛИЦА СА БЕБОМ, мајка изуједана

од admin
0 коментар

Шетња са бебом улицама Батајнице за Весну Кекић јуче се претворила у прави хорор, пошто је колица у којој је био њен двомесечни син напао чопор паса.

Како би заштитила бебу, ова храбра мајка је стала између колица са дететом и паса и борећи се против чопора завршила са уједом на нози.

– Све се десило јуче испред главног улаза на гробље у Батајници. Поред улаза, налази се нека њива из које је излетео чопор паса. Били су повећи, лајали су и кренули ка нама – присећа се Весна непријатног искуства.

Поучена искуствима да пред псима не треба паничити она је покушала да буде прибрана и да не бежи. Међутим, разјарени пси су кренули на колица у којима је била њена двомесечна беба.

– Могли су да ми извуку сина, да га растргну. Инстиктивно сам одреаговала и поставила се између њих и колица. Тада ме је један ујео за ногу – описује Весна догађај.

Након тога, пси су се разбежали а Весна је отишла на инфективну клинику.

– У питању је рана величине око три центиметра на десној потколеници. После свега, повреда није толико страшна, али је страшно шта је могло да се деси и шта тек може неком другом да се деси уколико се овај проблем не реши – поручује она.

Пошто је инфективна клиника дужна да обавести „Ветерину Београд“ о сваком инциденту који се деси због животиња, ускоро је Весни зазвонио телефон, управо из ове службе.

– Шокирали су ме када су ми рекли да траже од мене да се вратим тамо, међу чопором паса препознам оног који је мене ујео како би га они одвели на испитивање да ли има беснило, које вероватно нема, и затим га одвели у карантин – закључује Весна разговор за „Блиц“.

Из „Ветерине Београд“ су нам потврдили да је препознавање паса један од корака у њиховом склањању са улице, али су нам и истакли да се често ради и о власничким псима.

– Батајница је специфично место. Многи од власничких паса нису везани у двориштима, прескачу ограде и крећу се у чопорима. Дешавало се да у одређеном нападу учествује управо власнички пас. У том случају, кривац је искључиво власник. Када је у питању улични пас, он се, након препознавања, води на испитивања након којих се смешта у неко од наших прихватилишта – рекао је Бранко Јелчић из „Ветерине Београд“, додајући да позив од угрижене госпође нису имали, али да је дежурну службу, Инфективна клиника свакако обавестила о нападу.

Чопори већ нападали

Како причају мештани Батајнице, ово није први пут да неко наиђе на агресивни чопор паса.

– Пре неки дан су ме напали пси поред железничке станице у Батајници. Срећом, наишао је неки човек и успео је да их растера. Навикли смо на псе луталице, има их много, али нисам очекивала да нападну некога без разлога. Међутим, изгледа да је све другачије када је у питању чопор – испричала је једна суграђанка.

Д. Ив    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар