Почетна » Важно је само да смо остали живи!

Важно је само да смо остали живи!

од admin
0 коментар

Седамнаесторо евакуисаних смештени су у просторије МЗ „Стеван Филиповић“ на Савском венцу. По други пут су остали без игде ичега и то је оно што их боли

НАКОН стравичног пожара у избегличким баракама на Бањици у ком је једна особа страдала, седамнаесторо евакуисаних смештени су у просторије МЗ „Стеван Филиповић“ на Савском венцу. Збринути људи добили су основне неопходне ствари, али су тек преко ноћи постали свесни шта им се заиста десило.

Колективни смештај им не смета, навикли су. По други пут су остали без игде ичега и то је оно што их боли. После шока схватили су шта се заправо догодило, али су беспомоћни.

– Нити сам могла да заплачем, ни да схватим да смо у несрећи ипак срећни што смо извукли живе главе и ми и унучићи – каже Милица Грковић, чије просторије су биле прве до собе страдалог Светозара Ж. – Унука Хелена нас је цело вече запиткивала где је њена кућа, шта јој је са цртежима, плакала је и тражила да је водимо, па су родитељи са њом јутрос ипак отишли до згаришта.

И суграђани су током јучерашњег дана обилазили месну заједницу и доносили гардеробу.

– Набавили смо и креветац и колица за бебе, водимо рачуна о хигијени, а и Комесаријат за избеглице обећао је неки вид помоћи – каже Зорица Шкулетић испред општине Савски венац – Били су људи из Дома здравља и пописали људе који су у пожару остали и без својих здравствених књижица. Са њима смо цео дан и дајемо све од себе да им олакшамо муке.

Засада се не зна где ће ови људи бити трајно смештени, али се „шушка“ да би то могле да буду бараке у Крњачи.

Битно ми је само да нисам са децом на улици. Хвала им због свега што раде за нас – каже Небојша Денић.

ЧУЛИ ЕКСПЛОЗИЈУ ПРЕ ПОЖАРА

ИАКО су, према првим назнакама, пожар изазвале неисправне инсталације, сведоци немилог догађаја тврде да су чули експлозије, вероватно неког од кућних апарата у соби страдалог.

В. РАДУЛОВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

12 + thirteen =