Почетна » Велики Мокри Луг: Људи у страху од 30 гладних паса!

Велики Мокри Луг: Људи у страху од 30 гладних паса!

од admin
0 коментар

У објекту на ободу града у Теодориној улици, Милош К. хранио је и чувао десетине паса луталица, али је недавно преминуо. Даноноћно завијају, једна аргентинска дога побегла

ЧОПОР од 30 изгладнелих паса остао је препуштен сам себи на имању у Великом Мокром Лугу, након што је човек који се бринуо о њима преминуо пре недељу дана. Комшије су забринуте, прилаз кући је скоро немогућ, а разговор са надлежнима показао се безуспешним.

У објекту на ободу града у Теодориној улици, покојни Милош К. хранио је и чувао десетине паса луталица. Бринуо се о њима до своје смрти у „азилу“ који је направио за напуштене кучиће са улице. Међутим, већ седам дана они живе без хране, услови су катастрофални, а комшије се прибојавају за своју сигурност. Љубимци се налазе у дворишту, на тавану и у самој кући.

Вања Савић, забринута Београђанка која волонтерски брине о животињама, покушала је да допре до њих, међутим, ограда их раздваја, а разговор са надлежнима до сада није помогао.

Неки од паса су се ослободили, попут једне аргентинске доге, па су људи који живе у близини престрављени. Већина их је, ипак, закључана на имању, без хране и воде.

– Стање је катастрофално – каже Савићева. – Успела сам да пребројим осам паса у дворишту, али колико знам, има их више од тридесет. Приметила сам да су они у кући пробили део црепа. Даноноћно завијају од глади, а помоћи им изгледа нема.

НЕЋЕ ДА ИХ ОДВЕДУ „ЗА ЏАБЕ“

– СУПРУГА покојника је звала „Ветерину Београд“, али они траже новац да би склонили све животиње, јер су чиповане и воде их као власничке – објашњава Вања Савић. – Тражили су 3.000 динара по псу, а спомиње се цифра и од 130.000 динара. Жена, наравно, нема тај новац и очајна је.

М. Р.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар