Почетна » Тензије на Топличином венцу: Група мушкараца гурала и вређала станаре

Тензије на Топличином венцу: Група мушкараца гурала и вређала станаре

од admin
0 коментар

 

Станари београдске општине Стари град свакодневно спроводе блокаду радова на Топличином венцу јер, како наводе, неће да дозволе да се поправка канализационе мреже обави, све док их представници градске власти документовано не увере да Улица Топличин венац и Чубрина неће бити претворене у пешачку зону.

„Данима већ трају страже станара Варош капије, удуржених у иницијативу “Пешаци нису маратонци”, који се противе да се и улица Топличин венац затвори за саобраћај. Данас је на терен, уз екипу ЈКП Водовод и Канализација, стигла и неколицина мишићавих момака и провокатора који вређају, гурају и псују окупљене станаре. Једном је и украден телефон док их је снимао“, навела је та иницијатива.

 

 

Овакве насилне методе само додатно подстичу грађане на побуну, навели су „Пешаци нису маратонци“. Они су навели да осуђују „оркестрирано прављење сукоба од стране институција које би требало да раде у интересу грађана“ и позвали да се поштује закон и да се улице које нису предвиђене за затварање саобраћаја не раскопавају под лажним изговором.

„Управо зато што не постоји законски основ за овакву пренамену улица, на делу је већ примењиван сценарио: лажни квар, замена цеви, више месечни радови и на крају поплочавање улице са трајним затварањем саобраћаја, укидањем паркинг места и онемогућивање кретања“, навели су.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар