Почетна » Весић: Новогодишња расвета од 15. новембра, трајаће три месеца

Весић: Новогодишња расвета од 15. новембра, трајаће три месеца

од admin
0 коментар

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је и да ће „до 1. децембра бити постављене јелке и велике композиције као што су Улазна капија и лавиринти“, преноси градски Секретаријат за информисање.

По његовим речима, „новогодишња расвета је већ укључена у многим главним градовима Европе као што су Беч, Москва, Будимпешта, Лондон па је дошао ред и на наш град“.

„Ове године нисмо набављали нову расвету. Украсићемо 122 локације и први пут центре седам приградских општина. У односу на прошлогодишње локације имаћемо једну нову – Топличин венац.

Традиционално клизалиште неће бити на Тргу Николе Пашића већ ће се налазити на новом и реконструисаном Тргу Републике“, рекао је Весић. Он је додао да је град монтирао 2.769 светлећих фигура, 198 светлећих завеса и 3.346 светлећих ланчаница и нагласио да је Београд један од најбоље украшених градова Европе.

Најавио је и да ће у 14. новембра бити пуштена и нова декоративна расвета Бранковог моста – 346 „лед ргб дмx“ рефлектора са носачима, 7.700 метара електроинсталација положених у поцинковане носаче каблова, и исто толико оптичких каблова, 35 разводних кабловских ормана као и два главна ормана.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар