Почетна » ВОЋКЕ ПРОПАДАЈУ И ТРУЛЕ, АЛ’ СЕ ЦЕНЕ НЕ СПУШТАЈУ: Једна бресква 150 динара!

ВОЋКЕ ПРОПАДАЈУ И ТРУЛЕ, АЛ’ СЕ ЦЕНЕ НЕ СПУШТАЈУ: Једна бресква 150 динара!

од admin
0 коментар

Воћке пропадају и труле у престоничким супермаркетима због веома високих цена. На зеленим пијацама трговци на тезгама још у понуди немају нектарине

ЛЕТЊЕ воће појавило се у београдским рафовима, и то по „зимским ценама“. Килограм нектарина или бресака кошта чак 900 динара! Судећи по смежураном изгледу, купци их заобилазе у широком луку.

За 900 динара у пиљарницама може да се пазари до 15 килограма јабука, 10 килограма поморанџи, девет килограма банана или само шест комада нектарина.

– Шта је ово? Ма ко ће да их купи усред зиме када су оволико скупе?! Прво ми се учинило да су 89 динара, па и да проберем неку свежу међу овим смежураним. Немамо ми новца за овако скупо воће. Ко зна и одакле долази и колико је старо – изненађено ће пензионерка Марија Деспотовић, док испод наочара неколико пута са неверицом загледа цену.

Ни трговци немају вајде од „летњег“ освежења ових дана. Кажу, продаје готово и да нема, а муштерије негативно коментаришу овакву понуду.

– Само нас изгрде старији суграђани, а воће труне јер га нико неће – кратко коментарише једна продавачица.

Упркос богатој понуди воћа из тропских крајева, на београдским пијацама нема ни бресака ни нектарина. Кажу, нема их ни у набавци, нити ко пита за њих. Не пре календарског пролећа.

МАРАКУЈА КАО ЈАГЊЕТИНА

КИЛОГРАМ јагњећег печења у београдским ресторанима или килограм маракује у кеси? Маркети у самом центру града у понуди имају и воће страсти или популарну маракују, која потиче из Јужне Америке. Цена – од 1.799 динара до невероватних 2.599,99 динара у зависности од трговинских ланаца.

РОДИЛЕ ЈАГОДЕ

СУПЕРМАРКЕТИ су богати и пролећним воћкама, а највећа помама у ово доба године традиционално је за јагодама. Иако се нуде у корпицама од 200 до 250 грама, цена за килограм варира од продавнице до продавнице. Тако се килограм јагода може наћи на акцији за 439 динара, али и 499 и 549 динара у зависности од трговинског ланца.

Ј. Н. – К. М.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар