Почетна » Вода у двориштима око 70 кућа у Батајници

Вода у двориштима око 70 кућа у Батајници

од admin
0 коментар

У делу Батајнице код окретнице аутобуса 706, због обилних падавина вода је продрла у дворишта око 70 до 80 кућа, а за 18 сати у Београду је пало око 51 литар воде по м2. Ситуација у општини Обреновац је стабилна

У делу Батајнице код окретнице аутобуса 706, због обилних падавина вода је продрла у дворишта око 70 до 80 кућа, а за 18 сати у Београду је пало око 51 литар воде по метру квадратном, изјавио је вечерас начелник београдске Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић.

 Он је додао да је у Баричу дошло до мањег изливања у горњем току истоимене реке и да је вода ушла у дворишта 10 домаћинстава и у две куће, одакле се касније и повукла.

Милошевић је Тањугу рекао да се вода која је продрла у дворишта клућа у Батајници црпи, да је негде достигла пола метра и да ће екипе ватрогасно-спасилачке јединице и сутра бити на терену.

Према његовим речима, у горњем току реке Барич дошло је до мањег изливања и вода је ушла у дворишта десет домаћинстава, а повукла се из две куће.

Милошевић каже да су ватрогасно-спасилачке јединице црпеле воду из дворишта појединих домаћинстава у месту Степојевац код Лазаревца.

Како је навео, због повећаног водостаја Колубаре организована су дежурства у Обреновцу.

Навео је да је воде било и у подруму Седме гимназије у Шејкиној улици у Миријеву и да су реаговале ватрогасно спасилачке јединице.

„На свим рекама другог реда водостај је у стагнацији и опадању и нема угроженог становништва“, каже Милошевић и наводи да је према подацима Републичког хидрометеорлошког завода, од седам сати јуче до данас у 13 часова у Београду пао укупно око 51 литар воде по метру квадратном.

ЧУЧКОВИЋ: СТАЊЕ У ОБРЕНОВЦУ СТАБИЛНО

Ситуација у општини Обреновац је стабилна и нема опасности од изливања река, изјавио је данас председник те београдске општине Мирослав Чучковић, додајући да су надлежни и даље у стању приправности.

„Стање је стабилно, киша је престала да пада, а вода се повукла из насеља која су била критична, попут Баричке колоније, насеља Сењак, Улице светог Саве у Дудовима“, рекао је Чучковић Тањугу.

Сви водотокови у околини Обреновца су мирни, навео је он и додао да ту мисли на Тамнаву у Коцељеви, Убачу на Убу, Лајковац и Љиг.

Према његовим речима, и из Ваљева које је имало алармантне податке о порасту Колубаре, стижу добре вести да у последња три сата водостај стагнира.

Он је додао да су све црпне станице биле у погону ноћас од пола три и да су из Београда дошле додатне цистерне и захваљујући томе су спорадични проблеми санирани без имовинске штете по становнике.

„И даље смо у стању приправности док сутра не будемо видели сунце“, навео је Чучковић, који је истакао да су грађани Обреновца перманентно уплашени од сваке кише, али и да надлежни чине све да на терену уклоне вишкове воде и да становнике адекватно обавесте о свему и смире евентуалне тензије.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар