Почетна Локалне вестиБеоград Возач испразнио аутобус јер није желео да вози малтезера?

Возач испразнио аутобус јер није желео да вози малтезера?

од admin
0 коментар

Возач аутобуса на линији 65 у Београду испразнио је читав аутобус и одбио да вози након што је у аутобус ушла путница са псом.

Новинарка Б92 која се затекла у аутобусу испричала је да возач није хтео да вози аутобус, јер не зна „да ли је то куче вакцинисано и можда болесно“.

Према њеним информацијама, жена, која је у рукама држала малтезера, ушла је око 18 сати на предња врата аутобуса на линији 65 код улице 27. марта.

Како истиче новинарка Б92 која је била на лицу места, возач јој је одмах рекао да не може да се вози са псом у рукама и да мора да напусти возило, на шта је жена одговорила да неће да изађе и да она има права да се вози са својим љубимцем.

Путници су потом прешли у следећи аутобус који је наишао, а жена са псом остала је у возилу. Наводно, возач се централи јавио због квара где му је речено да вози у гаражу.

Међутим, у ГСП кажу да данас оваквих пријава на линији 65 данас није било, али да је уобичајена пракса да се приликом неспоразума око превоза кућних љубимаца, позове Комунална полиција која даље решава случај.

Одлука Града: Дозвољена вожња, али у транспортеру
Према одлуци Скупштине града Београда из 2011. године, љубимци у возилима градског превоза могу да се возе уколико нису виши од 40 центиметара, и то од девет до 13 сати и од 18 сати до поноћи.
Како се наводи у Одлуци о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда, сви љубимци морају бити у транспортерима који треба да буду обезбеђени катанцем или рајсфершлусом, а онемогућавају да животиња побегне или дође у контакт са другим путницима.
Под транспортером се подразумевају сандук, кутија, кавез или било која друга чврста конструкција за превоз животиња у возилу, примерена врсти животиња.

блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар