Почетна » Возачима ГСП који раде по врућини пет одсто већа плата?

Возачима ГСП који раде по врућини пет одсто већа плата?

од admin
0 коментар

Запосленима који у овим временским условима раде пуно радно време и суграђанима пружају безбедну вожњу, треба дати стимулацију и новчано их наградити – рекао градоначелник Београда

БЕОГРАД – Градоначелник Београда Синиша Мали дао је данас предлог да се возачима који су радили ових дана у тешким временским условима увећа плата у висини од пет одсто месечних примања, саопштено је из Градске управе.

„Запосленима који у овим временским условима раде пуно радно време и суграђанима пружају безбедну вожњу, треба дати стимулацију и новчано их наградити. Свесни смо проблема ГСП-а и стања у којима се поједини аутобуси налазе. Тешко је грађанима који користе превоз без клима-уређаја, а камоли некоме ко осам сати мора да ради у овим отежаним условима“, рекао је Мали на састанку са руководством ГСП-а.

Он је подсетио да ускоро стиже нових 30 аутобуса, такође и додатних 25 до краја године, као и да је републичка комисија одобрила пројекат јавно-приватног партнерства за избор нових приватних ауто-превозника.

Градоначелник је додао да ће сви нови аутобуси које ће купити ГСП имати клима-уређаје, бежични интернет, видео-надзор и бројаче путника, што ће бити захтев и за приватне превознике.

„Све ове новине требало би да обезбеде грађанима квалитетнију услугу, а запосленима боље услове за рад“, закључио је градоначелник.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eighteen + 7 =