Почетна » ВРЕМЕПЛОВ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ Уђете по зимској, изађете по летњој сатници!

ВРЕМЕПЛОВ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ Уђете по зимској, изађете по летњој сатници!

од admin
0 коментар

Права збрка са тачним временом данас је владала београдским улицама – јавни сатови, баш као и они у продавницама и излозима показивали су мало зимско, мало летње време. Тако сте у Кнез Михаилову данас могли да уђете по зимском, а изађете по летњем времену!

– Приметила сам да сат погрешно показује. Срећа те имам свој ручни сат, а и ови модерни телефони се сами „пребаце“ на ново време током ноћи, тако да не морам да се бринем – испричала је једна суграђанка на Тргу републике.

Kraj Ulice kneza Mihaila posle 40 minuta šetnje: 14 sati

Крај Улице кнеза Михаила после 40 минута шетње: 14 сати

Часовник испод којег је госпођа стајала заправо показује и старо и ново време, зависи са које стране га посматрате! Дигитални показује зимско, а онај са казаљкама смештен на тој конструцији показује летње.

Digitalni časovnik na Trgu: 12.20 sati

Дигитални часовник на Тргу: 12.20 сати

Велики “Инсин” сат на згради на почетку Улице кнеза Михаила показује зимско време, али часовници на на крају шеталишта, код Библиотеке града Београда, на све четири стране показују исправно време.

Analogni časovnik na Trgu: 13.20 sati

Аналогни часовник на Тргу: 13.20 сати

Ништа боља ситуација није ни када погледате у београдске излоге, а они који продају сатове имаће пуне руке посла.

– Од јутрос их навијамо, ево на овој гомили су завршени, а ово нас све чека. Сваки час неко уђе, па прекинемо, али завршићемо брзо, до краја смене – прокоментарисао је један ужурбани радник.

Časovnici u izlogu

Часовници у излогу

Људи који су се возили аутобусима забринули се и шта се дешава са њиховим картама од 90 минута, ако сатови широм град апоказују различито време. Међутим, сви апарати показују тачно време, летње, па је Бусплус апарат можда и најсигурнији часовник на јавном месту.

Маша Милојковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар