Почетна » За рођендан и две плате мало

За рођендан и две плате мало

од admin
0 коментар

Играонице и даље омиљено место за прославу дечјег празника. Закуп простора од 5.000 до 20.000, „ол инклузив“ – 70.000

ОРГАНИЗАЦИЈУ дечјих рођендана родитељи годинама уназад препуштају у руке аниматорима, а простор дечјих играоница и рођендаоница се „капарише“ месецима унапред. „Диван дан“ на оваквим местима прослављају дечаци и девојчице узраста од једне па до четрнаест година, програми се разликују у зависности од годишта, а цене од врсте услуге.

Закуп простора, анимација, представа и музика уз прибор коштају од око 5.000 динара радним данима у јутарњим терминима, па све до 20.000 динара викендом. Међутим, пиће за родитеље и пратиоце, храна и торта за госте додатни су трошак, а на мамама је да одлуче да ли ће гозбу припремати саме или ће изабрати кетеринг службе.

Ако родитељи не желе да „прљају руке“, а ипак би деци да приреде рођендан за памћење, комплетан кетеринг и пиће за родитеље коштаће их и до 70.000 динара. За праву фешту маме и тате ће дати и до две просечне плате, како би се и они и деца забавили за њихов посебан дан.

Искуства радника у играоницама говоре да ће се родитељи одрицати и битних ствари само да би деци омогућили прославу коју имају сви њихови вршњаци.

– Углавном се на рођендан позива читаво одељење, то је постало тренд међу малишанима – каже Ивана Џамић, дечји аниматор. – У том случају родитељима је лакше да о великом броју деце брину људи које ће унајмити, а стамбени простор замене играоницама прилагођеним за те прилике.

Стотине дечјих играоница у престоници говоре о уносном послу прослава рођендана на оваквим местима.

-Славља се резервишу од једног до три месеца унапред – каже Наташа Чулић, менаџер играонице „Мој град“. – Аниматори могу да буду кловнови, звончице и принцезе из цртаних филмова, али су ту и да направе забаву за старију децу, па и журку за родитеље.

ПОТКРАДУ СЕ И ЦЕЦА И СЕВЕРИНА

ДОК најмлађи воле цртање по лицу, дечје песме и представе аниматора, нешто старији преферирају „фоте“ и журке. Музика је углавном унапред припремљена листа дечјих песмица, али и по жељи малишана, па се поткраду и Цеца или Северина. Наравно, ако родитељи дају зелено светло.

МАЛО БОГАТСТВО ЗА ФЕНСИ ТОРТЕ

СЛАТКА завршница дечјег рођендана са тортом и свећицама посебан је мали ритуал. За велики број гостију неопходна је и обилнија торта, а цена оних са фонданима, атрактивним сликама цртаних ликова или омиљеног фудбалског клуба може да кошта и до 12.000 динара.

В. Радуловић  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар