Почетна » Захваљујући “Блицу” прича о псу везаном ланцима има срећан крај: Срећко се сада зове Скипи и живи на Врачару

Захваљујући “Блицу” прича о псу везаном ланцима има срећан крај: Срећко се сада зове Скипи и живи на Врачару

од admin
0 коментар

Прича о мешанцу остављеном да угине везан ланцима поред Пештанске пруге, на периферији Суботице, има срећан крај.

Скипи и Маша Богдановић

Срећка, како су га назвали Суботичани, удомила је Маша Богдановић из Београда, назвала га је Скипи и он сада живи на Врачару.

Када је 16. октобра нађен, привремено је збринут, а група Суботичана покренула је акцију у којој је понудила 100 евра за информације о власнику или некоме ко је пса везао ланцима за дрво на месту где готово нико не пролази.

– Јавила нам се породица Богдановић из Београда након што је њихова ћерка Маша прочитала на сајту “Блица” причу о псу и питали су да ли постоји могућност да га они удоме. То нас је веома обрадовало, а када су дошли по њега однели смо га код ветеринара где је чипован, а затим је наставио пут до Врачара са својом новом власницом Машом – каже Бети Хорват из Суботице.

Posle posete veterinaru, Skipi otputovao u novi dom na beogradskom Vračaru

После посете ветеринару, Скипи отпутовао у нови дом на београдском Врачару

Напомиње да им се поводом награде за име и презиме суграђанина који је на бруталан начин оставио пса још није јавио нико са правом информацијом, али је било на десетине лажних.

– Чак је било људи који су тражили новац унапред, али се испоставило да нису знали ништа. Поједини су мислили на основу фотографија да је то њихов пас кога траже дуже време, а када су га видели уживо, схватили су да није, да само личи. Али јавили су се људи који су желели да помогну нашу акцију и сада је награда већа од 100 евра. Нама је најважније да је пас у породици која ће бринути о њему и волети га, а пошто је он је умиљат и мио, и удомитељима ће бити лепо уз њега – каже за “Блиц” Бети Хорват.

Srećko je nađen vezan lacima na periferiji Subotice

Срећко је нађен везан лацима на периферији Суботице

Љубитељи паса који су Срећка, односно Скипија, спасли сигурне смрти надају се да ће ипак сазнати како је доспео на место на којем су га нашли, да би поднели пријаву за злостављање пса и како се то не би више поновило, а сви који знају нешто што може да их одведе на прави траг могу да им се јаве на бројеве телефона 062/824-93-00 или 061/622-84-84.

Б. Вучковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар