Почетна » ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ГРОЦКА И ЗВЕЗДАРА Праве нови пут због „Икее“

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ГРОЦКА И ЗВЕЗДАРА Праве нови пут због „Икее“

од admin
0 коментар

ОПШТИНЕ Звездара и Гроцка најавиле су изградњу нове саобраћајнице која ће спојити насеља Мали Мокри Луг и Калуђерицу, од Улице Народног фронта до Улице Жељка Миливојевића.

У плану је да се ова саобраћајница оспособи за кретање аутобуса који ће ићи до тржног центра „Икеа“.

Надлежни планирају да трасу, која је тренутно непроходна, пробију и очисте од корова, а затим наспу камењем како би је припремили за асфалтирање. Овај пут ће у блиској будућности, како је најављено, бити једна од најважнијих саобраћајница између ових општина. Линија градског превоза, која ће спајати ова насеља, кретаће се на релацији Калуђерица – Мали Мокри Луг, да би се накнадно извршило повезивање до тржног центра „Икеа“. Почетак радова планиран је за септембар, а завршетак се очекује до краја истог месеца.

Нови ивичњаци биће постављени у Београдској улици, која је граница ових општина, али и кључна тачка спајања ових путева. Истовремено планира се асфалтирање Авалске улице и уређење подвожњака који је спаја са Великим Мокрим Лугом. У плану је и да се уреди и асфалт у Улици Фрање Клуза, на дужини од око 400 метара.

Део насеља Кленак налази се у атару општине Гроцка, а део припада Звездари, па је неопходно да се заједничким снагама двеју општина допринесе уређењу и реконструкцији улица у овом делу града.

Представници општина ће у наредном периоду потписати Протокол о заједничкој пословно-техничкој сарадњи како би се утврдиле и прецизирале надлежности ради бржег и ефикаснијег остваривања намераваних пројеката и циљева.

БЕЖАНИЈСКА КОСА

ЖИТЕЉИ престонице ће почетком августа, за када је планирано отварање робне куће „Икеа“, добити нову аутобуску линију која ће саобраћати до овог тржног центра.

Полазна станица биће на Бежанијској коси, а аутобус ће даље саобраћати Тошиним бунаром, Булеваром Зорана Ђинђића, Ауто-путем и преко петље код „Траншпеда“ стизати до „Икее“.

 

Ј. Динчић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар