Почетна » Заливао цвеће у башти, па зарадио прекршајну пријаву

Заливао цвеће у башти, па зарадио прекршајну пријаву

од admin
0 коментар

Комунални инспектори Београда написали су прекршајну пријаву једној особи из подавалског насеља због тога што је водом из градског водовода поливала цвеће и двориште, саопштено је данас из градске управе.

У саопштењу се наводи да су у уторак увече комунални инспектори Сектора за дежурни инспекцијски надзор и хитне интервенције контролисали нерационалну потрошњу воде, у складу са одредбама Одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде, у подавалским насељима Бели Поток, Пиносава и Зуце.

– У току контроле затечено је једно лице како водом из градског водовода полива цвеће и двориште и њему је написан прекршајни налог, док су још три лица затечена да поливају баште, али водом из бунара. Комунални инспектори су у око 50 случајева, тамо где су уочене баште, травњаци, велика количина цвећа и базени, упозорили грађане на одредбе Одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде и обавестили их да ће се контрола наставити током трајања црвеног метеоаларма. У свим овим случајевима уочено је да баште, цвеће и дворишта нису поливани (сува земља и трава, цвеће готово увенуло), а такође је утврђено да већина мештана има бунаре – навела је градска секретарка за инспекцијске послове Загорка Панић.

У наредним данима инспекција ће обављати контролу нерационалне потрошње воде и у другим градским општинама.

Из градске инспекције подсећају да казне за непридржавање одредаба за физичка лица износе 10.000 динара, за предузетнике 20.000, а за правна лица 50.000 динара.

 

(beta)

Можда ти се свиди

Оставите коментар