Почетна Локалне вестиБеоград ЗАТВОРЕНЕ БАНКЕ И ПОШТЕ, АЛИ ПАРКИНГ БЕСПЛАТАН У недељу и понедељак је празник, ево ко ће РАДИТИ, а ко ће ОДМАРАТИ

ЗАТВОРЕНЕ БАНКЕ И ПОШТЕ, АЛИ ПАРКИНГ БЕСПЛАТАН У недељу и понедељак је празник, ево ко ће РАДИТИ, а ко ће ОДМАРАТИ

од admin
0 коментар

Предстојећи државни празник, Дан примирја у Првом светском рату, доноси многим Београђанима “продужени викенд“, али и мањак времена за завршавање свих обавеза.

Наиме, како су недеља и понедељак, 11. и 12. новембар, званично нерадни дани, многе установе и услужни објекти биће недоступни грађанима до уторка. Премда се грађани радују слободном времену и одмору, сваки државни празник изнедри и питање “Шта ради, а шта ће бити затворено током дана празника?“. Домови здравља, поште, вртићи и школе затвориће своја врата за клијенте током недеље и понедељка, док ће супермаркети и тржни центри спремно дочекати купце, радећи пуно радно време.

Pošta u Takovskoj radi 24 sata

Грађани могу очекивати промене и у режиму саобраћаја, али и бесплатно паркирање широм града.

СУПЕРМАРКЕТИ

Скоро сви супермаркети ће током празника радити по редовном радном времену. Слично ће бити и у мањим трговинским објектима који ће отворити своја врата за купце.

ПИЈАЦЕ

Зелене пијаце ће у недељу радити од 6.00 до 19.00, док ће у понедељак имати скраћено радно време од 6.00 до 13.00. „Бувљак“ на Новом Београду ће у недељу бити отворен од 8.00 до 16.00, док у понедељак неће радити.

ТРЖНИ ЦЕНТРИ

Šoping centri očekuju dobru posetu

Запослени у највећим шопинг моловима празничне дане провешће радно, с обзиром да ће сви тржни центри радити редовно.

ДОМОВИ ЗДРАВЉА

Домови здравља, са изузетком дежурних и хитних служби, неће радити 11. и 12. новембра. Дежурна служба ће грађанима бити на располагању од 8 до 18 часова.

ШКОЛЕ

Први мини-распуст дочекали су и ученици основних и средњих школа, те ће понедељак и за њих бити нерадан дан, а у школске клупе се враћају у уторак.

ВРТИЋИ

Vrtići će biti bez dece

И они најмлађи ће уживати у продуженом викенду, с обзиром да је за предшколске установе и вртиће, како државне, тако и приватне (уз пар изузетака), уторак 13. новембар први радни дан.

ПОШТЕ

Док ће већина пошта бити затворена у недељу и понедељак, грађани ће неодложне обавезе моћи да обаве у дежурним поштама, пре свих у Таковској 2 која ради 24 сата дневно, 365 дана у години. Отворене ће бити и поштанске испоставе у тржним центрима.

БАНКЕ

У недељу и понедељак скоро све банке ће бити затворене, а изузетак представљају само експозитуре у већим тржним центрима.

ПРЕВОЗ

У недељу и понедељак возила градског превоза саобраћаће по недељном реду вожње, дакле са неколико стотина аутобуса, трамваја и тролејбуса мање на улицама.

ТАКСИ

Taksisti će voziti po skupljoj tarifi

Таксисти ће током празника услуге наплаћивати по другој, скупљој тарифи.

ПАРКИНГ

У понедељак, 12. новембра, “Паркинг сервис“ неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима града, докће све гараже и паркиралишта бити отворена.

Сања Дабић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар