Почетна » БРАВО, ПРОФЕСОРКА! Незапослена упркос мастеру с оценом 9,86 припрема децу за пријемни БЕСПЛАТНО

БРАВО, ПРОФЕСОРКА! Незапослена упркос мастеру с оценом 9,86 припрема децу за пријемни БЕСПЛАТНО

од admin
0 коментар

Невена Дражовић, професорка српског језика и књижевности, која је завршила мастер студије са оценом 9,86, три године тражи посао. И поред тога, не одустаје од свог циља – да помогне деци да науче српски језик и књижевност.

Три године не може да се запосли: Невена Дражовић

Невена је одлучила да изабере пет сиромашних ученика осмог разреда који немају новца за додатне часове српског, и са њима ради наредних пет месеци како бих их припремила за пријемни.

– Својим пријатељима из Краљева и околине преко друштвених мрежа упутила сам позив у којем сам их замолила да ми јаве ако познају некога ко похађа осми разред и коме је потребна помоћ у савладавању градива из српског језика. Једини услов за добијање ове бесплатне припремне наставе јесте да ученик потиче из породице слабијег материјалног стања. Позив је за сада наишао на заиста позитивну реакцију и искрено се надам да ћу идеју успешно реализовати до краја – прича Невена.

Млада професорка каже како њени пријатељи знају да то не ради због личне промоције.

– Радим то јер желим да помогнем онима којима је било какав облик помоћи потребан, а сви смо ми у Краљеву свесни да је у нашем граду таквих људи, нажалост, све више – каже она.

Невена је за три године, откако је завршила мастер на Филозофском факултету у Новом Саду и откад тражи посао, стекла само месец дана радног искуства.

– Конкурисала сам за посао у многим школама, али узалуд. На сваком конкурсу буде изабран неко други, вероватно бољи кандидат од мене. Више пута сам покушала да учествујем у програму стручне праксе, али и то је било безуспешно. Веровала сам и, заправо, још верујем, да ћу се кроз посао у својој струци на неки начин одужити своме граду зато што ми је пружио финансијску подршку када ми је то било и више него потребно, јер сам имала ту несрећу да су моји родитељи током мог студирања остали без посла – каже Невена.

Рад са децом ме чини бољом

И поред трогодишње потраге за послом, Невена каже да је нада и оптимизам не напуштају, јер воли свој посао и да ради са децом.

– То је задовољство које вас свакодневно испуњава и чини вас бољом особом – поручила је ова професорка српског језика.

Ненад Божовић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар