Почетна » Црвено-беле зебре завадиле Врањанце

Црвено-беле зебре завадиле Врањанце

од admin
0 коментар

Црвено-бели пешачки прелази, који су осванули 23. јула испред седишта градске власти у Врању, распалили су страсти навијача Партизана и Црвене звезде, али и градских функционера.

Поједини “гробари” кажу да се радују кад год нагазе црвено-белу “зебру”, међутим, део захтева да сада градски челници неке пешачке прелазе офарбају црно-бело.

Члан Градског већа Небојша Стојановић каже да га је градоначелник Зоран Антић љутито позвао телефоном с одмора у Грчкој и наложио да зебре поново буду беле. Врањски „звездаши“ кажу да је Антић огорчен јер је ватрени “партизановац”.
– Дирекција за изградњу префарбала је прелазе на своју руку. Ни мене као већника за инфраструктуру нису питали. Правилник о саобраћајној сигнализацији прописује да ознаке буду беле. Али, директор Дирекције Драган Стојковић тврди да је све урађено по пропису и да је црвено-бела боја због особа с инвалидитетом – каже Стојановић.

У Дирекцији кажу да је сигнализација с флуоресцентним честицама постављена по угледу на европске метрополе. Тврде да су црвено-беле „зебре“ квалитетне, доприносе безбедности и од велике су користи особама с инвалидитетом. Стојковић каже да црвено-бело пешачки прелази неће бити префарбани.

В. Пешић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар