Почетна » ДАМЕ ИЗВИН’ТЕ, АЛИ ГИНЕКОЛОГА НЕМА: Алексиначки дом здравља снашла необична ситуација! Од два лекара остао НИЈЕДАН!

ДАМЕ ИЗВИН’ТЕ, АЛИ ГИНЕКОЛОГА НЕМА: Алексиначки дом здравља снашла необична ситуација! Од два лекара остао НИЈЕДАН!

од admin
0 коментар

Ово је највећи проблем трудницама и породиљама које не могу да добију дознаке

Алексиначки дом здравља ове недеље снашла је необична ситуација – од два гинеколога који раде један је на одмору, а други је морао на боловање, те су жене којима треба њихова услуга затекле затворена врата.

Ово је највећи проблем трудницама и породиљама које не могу да добију дознаке за продужетак боловања, а директор ове установе каже су пронашли решење и да ће доћи гинеколог из нишког Дома здравља, пишу Јужне вести.

Да нема гинеколога у ординацији непријатно је изненадило Алексинчанке, а редакцији Јужних вести су се неке јавиле и истакле да им је проблем што не могу да добију дознаке.

 

Та ситуација нама који треба да продужујемо боловање онемогућује да предамо дознаке у фирми. Радим у приватној фирми и они нису у обавези да истражују проблеме локалног Дома здравља – каже једна Алексинчанка.

Директор Дома здравља Алексинац Родољуб Живадиновић каже да нису очекивали да остану без иједног гинеколога, али да су успели да некако реше проблем.

Један је на одмору, ван земље, и враћа се на посао од понедељка. Други је ове недеље имао тежак здравствени проблем и морао је да узме боловање. Сада немамо ниједног. Договорили смо се прво да ангажујемо гинеколога из Дома здравља Ражањ и он је требало да дође јутрос, међутим нису га послали. Ипак смо нашли решење и данас и сутра поподне долазиће гинеколог нишког Дома здравља који ће моћи да потписује дознаке и обавља прегледе – каже Живадиновић.

Он напомиње да ће гинеколог “на позајмици” радити у поподневној смени, од 14 сати, као и да се један од гинеколога из Дома здравља Алексинац враћа са одмора у понедељак.

Објашњава да нису могли да “преузму” гинеколога из Опште болнице Алексинац јер немају ИД број и не могу да пишу дознаке и рецепте, већ само да прегледају и интервенишу.

Курир.рс/Јужне вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар