Почетна » Девојчицу ујео пас, добила одштету 81 динар!

Девојчицу ујео пас, добила одштету 81 динар!

од admin
0 коментар

Породица Анастасије Милојковић (11) из Параћина шокирана одлуком „Генерали осигурања“

АНАСТАСИЈУ Милојковић, ученицу петог разреда ОШ „Радоје Домановић“ из Параћина, ујео је пас непосредно по изласку из школе, поцепао јој јакну и раскрварио раме, а од „Генерали осигурања Србија“ одобрена јој је исплата накнаде од тачно 81 динар!

Девојчица је на срећу добро, ако се изузме стрес који је доживела, али је решење осигуравајуће куће, како каже њена бака Биљана Марковић – брука и срамота.

– Све се десило 21. новембра. Анастасија је тек изашла из школског дворишта и сагла се да завеже пертлу, када ју је напао непознати пас! Имала је на срећу јакну коју је пас поцепао и поред тога у раме јој је зарио зубе. Одвезли смо је у Хитну помоћ, па после у Завод за јавно здравље у Ћуприји. Родитељи су све пријавили школи где ђаци имају уредно плаћено осигурање, школа је предала документацију и – погледајте коју је накнаду моја унука добила – огорчено нам прича девојчицина бака.

У решењу које је стигло на кућну адресу, између осталог, пише да је дат налог да се исплати износ од 81 динар, а да је на основу достављене медицинске документације закључено да не постоје трајне последице пријављене повреде – инвалидитет, те да није наступио прелом кости.

Најављујући приговор, бака тврди да је то велика брука и срамота.

– Боље да су нас одбили, мање бисмо се љутили, него што су нам дали овако срамни износ – каже бака Биљана. – Ово је велико понижење од куће са којом школа има уговор, а родитељи почетком сваке године то плаћају. Питам надлежне у осигурању колико деца треба да нам буду унакажена од уједа, колико руку и ногу треба да буде поломљено да би исплатили неку нормалну суму?!

Директорка школе Драгана Вељковић, истичући да је и сама непријатно изненађена случајем, тврди да са том осигуравајућом кућом имају добру сарадњу.

– Савет родитеља на почетку сваке школске године бира осигуравајућу кућу на тендеру. За нас је врло важно да сви ђаци буду осигурани и безбедни јер се школа налази на врло прометној раскрсници. Имамо 635 ђака и сви су осигурани 24 сата, без обзира на место на коме су, што је посебно важно због екскурзија – истиче Драгана Вељковић и додаје да на висину надокнаде утиче тежина повреде коју процењује лекар.
ДЕСЕТАК ПОВРЕДА

ЗА ову школску годину родитељи су платили осигурање 300 динара, а захваљујући тој осигуравајућој кући, истиче директорка, осигурани су и ђаци чији су родитељи толико лошег материјалног стања да нису платили. До сада је било десетак повреда и све су уредно исплаћене. За уганућа или преломе, рецимо, одшета је била од 5.000 до 6.000 динара.

Зорана РАШИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар