Почетна » Ђорђе чека своје кћери, следи му кривична због штрајка глађу?!

Ђорђе чека своје кћери, следи му кривична због штрајка глађу?!

од admin
0 коментар

У току је процедура враћања три детета у породицу Јоксимовић из Ждраљице. Због штрајка глађу испред Центра за социјални рад полиција у понедељак саслушала Ђорђа

КРАГУЈЕВАЦ – После испуњења многобројних услова неопходних да се три малолетне кћерке из хранитељске породице врате у породични дом у Ждраљици и предочавања тих доказа стручњацима у надлежном министарству, Ђорђе Јоксимовић (44), каже да је формално-правна процедура почела и да очекује „срећан крај ове тужне породичне приче“.

Проблем је настао 11. марта, док је Ђорђе надничио, а његова невенчана супруга добила нервни напад. Она је збринута на психијатријској клиници, а Ђорђе од тог дана покушава да врати кћерке од годину и по, три и пет година и да настави бригу о њима. Стручњаци Центра за социјални рад су му наложили да уведе воду у кућу и да побољша услове за живот у дечјој соби.

– Решавао сам проблеме, у складу са могућностима – каже Ђорђе, видно утучен. – Немам стални посао, али зарађујем довољно да ми деца ни у чему не оскудевају. Нашао сам и ко ће да их чува док ја радим или док се супруга не опорави.

Директор крагујевачког Центра за социјални рад, Момир Борић, каже за „Новости“ да до потпуног окончања поступка не може да прејудицира какав епилог ће добити ова прича, али да се ради да се случај реши на најбољи могући начин по децу.

„РЕД И МИР“

ЗБОГ штрајка глађу испред Центра за социјални рад, који је трајао од 11. до 15. маја, полиција је у понедељак саслушала Ђорђа, и саопштила му да ће против њега, највероватније, бити поднета кривична пријава, јер је, наводно, угрозио јавни ред и мир.

М. Ђ.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар