Почетна » ДРУГА СТРАНА СВЕЧАНОСТИ: Мост у Зајечару отворен па поново затворен због наставка радова

ДРУГА СТРАНА СВЕЧАНОСТИ: Мост у Зајечару отворен па поново затворен због наставка радова

од admin
0 коментар

Мост у Котлујевцу који спаја ово насеље са Зајечаром најпре је отворен, како је речено за пешаке, али је већ данас поново затворен.

Мост је изазвао велику полемику и негодовање грађана још од почетка изградње. Првобитно је требало да буде завршен у фебруару, а пробијање рока за четири месеца изазвало је велико незадовољство око 10.000 становника Котлујевца, који су од када је мост срушен одсечени од града.

Приликом свечаног отварања коме је присуствовала и потпредседница Владе и министарка саобраћаја и грађевинарства Зорана Михајловић, мост је био место суочавања власти и опозиције. Док су с једне стране моста долазили представници власти, са друге су, са пиштаљкама у рукама и уз повике “лопови, лопови” наилазили опозиционари.

– Бетон на стазама где је требало да се прође још се није ни стегао, пошто су радници натерани да дан пре отварања раде и 24 сата, без осветљења, како би било спремно за отварање. Кључно је да је тендер расписала Дирекција за изградњу Зајечара, онда је у буџету града избрисана позиција, па се сада не зна ко је уопште финансирао изградњу тог моста – тврди лидер опозиције Бошко Ничић.

Он додаје да је најављено да мост буде у функцији тек од септембра. – Јасно се види, када се мост мало боље погледа, да ту има још доста да се ради. Сами представници власти су рекли да ће мост бити у функцији за пешаке од понедељка, а за возила тек од септембра – додао је Ничић.

Пресецање врпце: Министарка Зорана Михајловић и њен гомаћин Саша Мирковић

И док представници града Зајечара и Владе Србије нису крили задовољство, на свега десет метара даље окупљени грађани су протествовали јер сматрају да мост није завршен.

– Изашли смо да искажемо незадовољство и да протестом и пиштаљкама, на демократски начин, направимо од целог тог скупа оно што и јесте – шарену лажу.

Отварање моста који није завршен и довођење министара, као и Марије Шерифовић, Бојане Стаменов и Ане Бекуте је нешто што је финансирано у Зајечару, где плате у јавном сектору касне седам месеци – каже Зајечарац Вујадин Милошевић.

– Мост је отворен за седам минута колико се министарка са представницима града задржала, одмах након тога су се повукли, а мајстори затворили мост и наставили са радовима. То је стварно срамота, јер су и те мајсторе синоћ терали да по мраку раде како би се омогућило отварање. Сада мост не могу да користе ни пешаци, а камоли возила – каже Драгослав Ђурђевић.

Миливојевић: Ничић поново обмануо грађане

Члан Градског већа у Зајечару за информисање Александар Миливојевић негирао је данас наводе бившег градоначелника Бошка Ничића да је мост у Котлујевцу након отварања одмах затворен и да није у функцији.
– Бошко Ничић поново лаже. По свом старом обичају поново је обмануо грађане Зајечара и целе Србије – рекао је Миливојевић, а објављено је на сајту „Моје ТВ“.
– Када критике долазе од онога, ко је спортску халу и пијацу градио са кумом, које и до дан данас нису пуштене у рад, и на тај начин опљачкао буџет и грађане Зајечара, онда једино што могу да закључим је да Ничић поново лаже – рекао је Миливојевић.

Мост без дозвола

Према речима Драгана Аврамовића, директора Дирекције за изградњу “Зајечар” и надзорног органа, мост је финансирало ЈП “Путеви Србије”, а укупно је утрошено 137,820 милиона динара. Иако је мост свечано отворен нема све дозволе.
– Нови мост још увек нема употребну дозволу, није извршен технички пријем, као ни пробни тест оптерећења – рекао је Аврамовић.

И. Поповић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар