Почетна » Уместо чесме – јелка

Уместо чесме – јелка

од admin
0 коментар

 

Светлећа јелка део је новогодишњих украса којих је из године у годину све више, па ће очигледно светлећи ирваси, деда мразеви, медведи, бамбији, коњи и други светлећи „другари“ из цртаних филмова ускоро јахати једни друге, пише Глас Зајечара.

Припреме за дочек Нове 2020. године отпочеле у Зајечару почеле су заправо још крајем октобра, када су први украси постављени у центру града. Директор ЈКП „Тимок одржавање“ Вице Лалић тада је за наш портал рекао да је постављање расвете кренуло “благовремено, како би свако ко посети Зајечар уживао у новогодишњим украсима”.

И треба да уживају, јер су одборници града Зајечара донели длуку о томе да се из градског Буџета за декоративну расвету, од 2017. године до данас, издвоји нешто мање од 100 хиљада евра или прецизније 7.648.877,98 динара.

Све то би наравно било и лепо и корисно и на крају, нормално, да исти тај рачун града са кога се плаћа та расвета није у блокади и да радницима буџетских јавних предузећа не касне плате.

И да се вратимо на чесму. Можда је она заправо и померена да би градски Трг, два месеца пре и два месеца после Нове године, постао прелепа шума на десетине светлећих јелки које ћемо (од истих добављача) купити и поставити наредне године, чим рачун изађе из блокаде.

Глас Зајечара/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар