Почетна » ГРАЂАНИ УЗНЕМИРЕНИ Поцрвенела река у Аранђеловцу!

ГРАЂАНИ УЗНЕМИРЕНИ Поцрвенела река у Аранђеловцу!

од admin
0 коментар

Река Кубршница у свом току кроз Аранђеловац добила је црвену боју. Корисници друштвених мрежа из овог града синоћ су уочи Великог петка узнемирени призорима постављали фотографије воде која је попримила скоро пурпурну боју.

Како је Драган Јовановић изјавио, председник Скупштине Тополе, у чијој општини се налазе села Крћевац и Загорица, кроз које протиче Кубршница, јављали су му се мештани да пријаве помор рибе и пољопривредници којима се стока разболела после напајања са реке.

– Јутрос сам поднео кривичну пријаву против НН лица, јер неко је опасно загадио Кубршницу, која једним делом протиче кроз села у околини Тополе. Надлежне екипе из Аранђеловца су кренуле на терен да виде о чему се ради. Сељаци ми кажу да им личи на неку киселину, каже Јовановић.

Ова река извире на Букуљи, протиче кроз Аранђеловац, главна је притока Јасенице у општини Топола, која је прошле године поплавила ово подручје и тече даље ка Смедеревској Паланци.

Кубршница у Паланци није обојена

Фотографије реке Кубршнице обојене у црвено, које су се јутрос појавиле на друштвеним мрежама, узнемириле су и Паланчане. Слике су настале у близини у Аранђеловца.

Међутим, река је овде и даље смеђа, онаква каква је била и протеклих дана, након што је са већом количином земље почела да се враћа у корито. Паланчани који живе поред Кубршнице кажу да то није неуобичајено, да је након пораста водостаја то честа појава, али да нема ни трага од црвене боје. Надају са да је, уз ограду – уколико су фотографије праве, неће ни бити, јер Кубршница од Аранђеловца до Смедеревске Паланке постоје знатно богатија водом због разних мањих притока, па има већи проток.

Иначе, Кубршница је највиши водостај имала крајем марта, када је прешла коту редовне одбране од поплава, а сада је у опадању.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар