Почетна Локалне вести Градоначелници Смедерева поново 15 месеци затвора

Градоначелници Смедерева поново 15 месеци затвора

од admin
0 коментар

Виши суд у Смедереву поново је данас осудио на 15 месеци затвора градоначелницу Смедерева Јасну Аврамовић због оптужби да је као лекар у више наврата примила мито од пацијената

БЕОГРАД – Виши суд у Смедереву поново је данас осудио на 15 месеци затвора градоначелницу Смедерева Јасну Аврамовић због оптужби да је као лекар у више наврата примила мито од пацијената.

Судско веће судије Драгослава Милановића је утврдило да је Аврамовићева омогућила појединим пацијентима стицање нелегалних пензија, а за узврат примила новац и починила кривично дело примање мита у продуженом трајању, пренео је портал сдцафе.рс.

Јасна Аврамовић осуђена је првобито средином 2014. године пред Висим судом у Смедереву на казну затвора у трајању од 15 месеци због примања мита док је била начелница инфективног одељења смедеревске болнице.

Након жалбе Аврамовићеве, у септембру прошле године Апелациони суд у Београду поништио је првостепену пресуду и предмет вратио на поновно суђење судији Драгославу Милановићу.

Аврамовићева опет има право да уложи жалбу Апелационом суду, који ће овог пута морати да донесе правоснажну пресуду.

Аврамовићева се терети да је од 1998. до 2001. године као службено лице – лекар инфектолог, начелник Инфективног одељења ЗЦ „Свети Лука“ у Смедереву захтевала и добила новац да у оквиру свог службеног задужења изврши службене радње које не би смела да изврши.

То је, како се сумња, урадила тако што је предложила својим дугогодишњим кућним пријатељима да пронађу особе које би биле заинтересоване да за 3.000 немачких марака остваре право на инвалидску пензију, што су они и прихватили и довели јој четири особе.

Аврамовић је месец дана била у притвору 2005. године.

Она је прошле седмице у медијима повезивана са штрајком већине наставника у гимназији у Смедереву јер им је у школи крајем фебруара уведена принудна управа и постављена вршитељка дужности директора Радмила Трајковић, коју оптужују и за кумовске везе с градоначелницомСмедерева.

Супруг в.д. директорке Гимназије је у кумовској вези с братом градоначелнице Смедерева.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар