Почетна » Калуђерица: За прилазе гробљу 64.000.000 динара

Калуђерица: За прилазе гробљу 64.000.000 динара

од admin
0 коментар

Дирекција за грађевинско земљиште уговорила радове и обезбедила новац за вечно почивалиште у Калуђерици. Планирано да посао почне у априлу, а рок за завршетак 11 месеци

                                     Забранска улица спаја Лештане и Калуђерицу

НЕДОСТАТАК гробних места за становнике насеља Калуђерица и Лештане ускоро ће бити решен. Како би почела изградњноа новог комплекса гробља, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу уговорила је пројектовање и извођење радова за приступне саобраћајнице и градњу паркинг-места.

Тендер је закључен у септембру прошле године, а укупна вредност радова је око 64 милиона динара.

– Реализација уговора је у току, а предмет услуга и радова је пројектовање и изградња саобраћајнице којом ће се прилазити до гробља у Калуђерици – кажу надлежни из Дирекције. – Такође у оквиру будућег комплекса вечног почивалишта биће изграђено и око 100 слободних паркинг-места.

Рок за израду техничке документације и извођења радова, за које је планирано да почну у априлу, износи 320 дана од увођења у посао. Укупна дужина приступне саобраћајнице биће 315 метара, а планирано је да се на њу приступа директно из Забранске улице, која повезује Калуђерицу и Лештане. Нова саобраћајница која ће водити до гробља планирано је да буде ширине 8,5 метара, са обостраним тротоарима. Радови ће обухватати изградњу водоводне и интерне канализационе мреже. На простору паркиралишта биће посађен дрворед отпоран на градске услове и постављена јавна расвета, са пратећим електроенергетским објектима.

Такође покренута је и јавна набавка за израду самог пројекта вечног почивалишта. Предвиђена површина за нова гробна места и изградњу капеле је 8,7 хектара. Један од основних разлога због којег је Општина иницирала овај пројекат је попуњеност капацитета на сеоском гробљу у Калуђерици и Лештанима. Мештани из овог дела града годинама уназад су принуђени да прогребе спороводе на околним гробљима, а некад и неретко и на другом крају града. 

Гробље у Калуђерици

ПРОЈЕКТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

НА недавно завршеном тендеру за израду идејног решења каналисања насеља Калуђерица стигле су две пријаве. Процењена вредност посла је 14 милиона динара, а учесници су понудили 10,2 и 11,8 милиона динара.

Циљ Дирекције на овом тендеру је да се добије техничка документација на основу које ће се у наредном периоду израдити пројекти за грађевинску дозволу и изградњу 12 километара примарне и 105 километара секундарне мреже у овом насељу на територији ГО Гроцка.

ИЗВОР:novosti.rs/ Ј. Динчић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар