Почетна » Јавно предузеће у Гроцкој у блокади због неплаћања репрограма дуга за струју

Јавно предузеће у Гроцкој у блокади због неплаћања репрограма дуга за струју

ЈП "За развој ГО Гроцка" у блокади од преко 7 милиона динара

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Портал Република, 2018. године објавио је највеће дужнике ЕПС-а, где су се поред појединих јавних предузећа, налазила имена бизнисмена, власника коцкарница, па чак и некад угледних спортиста.

Према њиховом тадашњем истраживању, убедљиво највећи дужник било је Јавно предузеће „За развој општине Гроцка“. Ово предузеће укупно је дуговало 131.865.668 динара! Како је дошло до овог дуга и чиме се тачно ово предузеће бави, нису успели да сазнају јер се, како наводи портал Република, жена која се јавила на телефон само насмејала њиховим питањима и поручила да тренутно нико од надлежних у предузећу није у могућности да им се јави.

Иначе, Јавно предузеће за развој општине Гроцка је бивша дирекција за изградњу. На место директора овог предузећа је била Ружа Мркић, данас је Борко Бали.

Доласком Српске напредне странке у Гроцкој на власт, 2012. године ова општина, односно његова Јавна предузећа широј јавности у Србији постају позната као највеће неплатише. За време владавине бившег председика ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића неколико јавних предузећа је отишло у стечај. За дуговање ЈП „За развој ГО Гроцка“ према ЕПС-у направљен је репрограм дуговања, односно ово предузеће је требало да измирује дуговање у вишегодишњим месечним ратама.

Према сазнањима Жиг инфа, блокада рачуна у износу од преко 7,2 милиона динара овог предузећа је због неизмиривања приспелих рата репрограма према ЕПС-у.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

6 − 5 =