Почетна » Гроцка: За цевовод 42 милиона динара

Гроцка: За цевовод 42 милиона динара

од admin
0 коментар

На деоници од Умчара до Пударца почели радови на замени азбестних цеви

                                                                                   Санација подразумева постављање нове опреме

НА ДЕОНИЦИ од Умчара до Пударца почели су радови на замени азбестног примарног цевовода у овим насељима. Инвеститор пројекта је Дирекција за изградњу, док је укупна вредност радова 42 милиона динара. Очекује се да овај посао буде завршен до јесени.

– Санација подразумева постављање новог потисног цевовода пречника 300 милиметара на дубини од два метра и у истом рову на дубини од 80 центиметара постављање дистрибутивног цевовода пречника 110 милиметара у дужини од два километра – истичу надлежни из ГО Гроцка. 

– Радови ће се изводити на деоници од будуће фабрике воде у Умчарима до резервоара „Црногорци“.

Током извођења радова, ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка ће из сопствених средстава заменити све кућне прикључке, на овој деоници као и везу за попречне кракове секундарне дистибутивне мреже. Вредност ових радова износи 1,5 милиона динара.

Нови цевовод ће бити прикључен на постојеће активне изворе, а до краја године почеће радови на завршетку фабрике воде у овом месту чиме ће се решити проблем са техничком водом за насеља Умчари и Пударци, као и проблеми са рестрикцијама у летњим периодима.

ИЗВОР:novosti.rs/Ј.Д

Можда ти се свиди

Оставите коментар