Почетна » Дубочајски поток биће сређен до јесени

Дубочајски поток биће сређен до јесени

од admin
0 коментар

Велики радови на санацији моста у Гроцкој приводе се крају. Корито ће бити регулисано у дужини од 680 метара. Прелаз је срушен у поплавама 2018. године

 

novosti.rsПосао је вредан 19 милиона динара

 

РАДОВИ на регулацији корита Дубочајског потока, у зони моста на Смедеревском путу у селу Брестовик, који је срушен у поплавама прошле године, приводе се крају. Радници ЈВП „Београдводе“ месецима спроводе регулацију корита потока, како би заштитили новоизграђени мост и околна домаћинства од сличних временских непогода. Након завршених радова, који би требало да буду готови до јесени, планирано је да буде повећан капацитет корита, који ће након санације моћи да прими и највеће бујичне наносе.

– Према урађеном елаборату, корито потока ће бити санирано у дужни од 680 метара превасходно због заштите новог моста – кажу надлежни из ГО Гроцка. – Планирано је да се након завршетка радова на уређењу корита почне на проширењу самог моста и постављању новог слоја асфалта у дужини целим путем.

Реконструкцију срушене мостовске конструкције и урушеног дела пута код насеља Велики Дубочај у Гроцкој обавило је ЈП „Путеви Србије“. Они су за ову санацију издвојили око 19 милиона динара. Пут је уништен у јулу прошле године када су бујични наноси преко ноћи срушили мост и одсекли једну страну пута од друге. Да би се проблем решио, општински челници су тада почели да раде на чишћењу канала, како би се избегло поновно загушење и нова хаварија. Тада је направљен и целокупан план за уређење овог дела Гроцка, како би узводно корито потока било заштићено бранама.

Међутим, сама санација пута и поновна изградња моста нису биле у надлежности Општине, јер одржавање припада „Путевима Србије“.

 

НОВА ЋУПРИЈА У ЧАРШИЈИ

У ЦЕНТРУ Грочанске чаршије прелазиће се преко новог моста који ће бити изграђен на месту постојеће челичне конструкције код Летње позорнице. Нови друмски мост имаће две саобраћајне траке и тротоаре за пешаке са обе стране. Градиће се на инцијативу и захтев ГО Гроцка, док је средства за финансирање издвојило ЈВП „Београд воде“, које ће и обављати радове на самој изградњи. Укупан износ издвојен за радове засад није познат, као ни датум почетка радова.

ИЗВОР:novosti.rs/Ј.Динчић

Можда ти се свиди

Оставите коментар