Почетна » ГРОЦКА! За билборде дали 29.000 евра

ГРОЦКА! За билборде дали 29.000 евра

од admin
0 коментар

Општина четири месеца оглашавала манифестацију „Грочанске свечаности“. Обављена два тендера, а на оба посао добила иста фирма. Манифестација је одржана у периоду од 26. јула до 2. августа

ОПШТИНА Гроцка је само за рекламирање овогодишњих „Грочанских свечаности“ на билбордима на Смедеревском путу потрошила око 29.000 евра. Од ове цифре, око 24.400 слило се у касу локалне самосталне занатске радње из Лештана, која је изнајмила опрему. Преостали новац је отишао у државни буџет на име пореза на додату вредност (ПДВ).

Занимљиво је да су надлежни из Општине тражили да се манифестација рекламира и после завршетка.

Свечаности су одржане од 26. јула до 2. августа. Надлежни су пожурили да најаве фешту. Први тендер отворили су у фебруару за двомесечно рекламирање на 11 билборда дуж Смедеревског пута. Критеријум за одабир понуђача била је најнижа понуђена цена. Посао је 2. марта добила фирма из Лештана за суму од 1.936.000 динара без ПДВ..

Пред почетак манифестације, почетком јула, осванула је још једна јавна набавка, готово идентична. Тражило се поново 11 билборда, на истој локацији – Смедеревски пут, за исту намену, у истом трајању, мада је то подразумевало да ће слике програма остати окачене и када буде завршен (с обзиром на то када је расписан конкурс).

Поново је иста фирма изашла као победник, али овај пут је тражио скоро дупло мање новца у односу на први конкурс, 968.000 динара без ПДВ.

– Не видимо шта је чудно што је други пут понуђач понудио нижи износ. Износ зависи од периода оглашавања и услова које је Општина Гроцка навела у конкурсној документацији која је доступна на порталу за јавне набавке – саопштено је, између осталог, за „Новости“ из Општине.

У образложењу је истакнуто и да је све урађено у складу са прописима и наведено је који су то правни акти. То је Закон о јавној својини, односно Уредба о условима прибављања и отуђења непокретности непосредном погодбом, давања у закуп ствари у јавној својини и поступцима јавног надметања и прикупљања писмених понуда.

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Ј. Новаковић

Можда ти се свиди

Оставите коментар