Почетна » 32 СЕДНИЦА СГО ГРОЦКА Укинуте делатности комуналним предузећима

32 СЕДНИЦА СГО ГРОЦКА Укинуте делатности комуналним предузећима

од admin
0 коментар

32. седница СГО Гроцка одржана је у петак 23. октобра 2015 године у 10 часова у великој сали ГО Гроцка.

26. тачака дневног реда, колико их је било на овој седници, пређене су готово шаблонски.

ОВДЕ ПОГЛЕДАТИ ДНЕВНИ РЕД

На почетку 32 седнице одборници у скупштини Гроцке су обавештени о формирању две нове одборничке групе, Самосталног ДСС-а и Нове Србије. Шеф посланичке групе „Самостални ДСС“ је Саша Мијајловић а „Нове Србије“ Горан Пекарски. С обзиром д се на овој седници гласало и о промени директора јавних предузећа као и чланова Већа, грочанаска опозиција је одлучила да не учествује у расправи. Немања Тодоровић одборник Нове Србије је за скупштинском говорницом изјавио да та одборничка група неће учествовати у раду између тачака 3 и 8, јер оне се односе на политички дил између владајуће коалиције. Ђорђе Станојевић из одборничке групе СПС-а такође је за скупштинском говорницом потврдио да ни они неће учествовати у раду.

Нерегуларно гласање

Приликом избора нових чланова Већа, које се одвија по принципу тајног гласања, одборник Блажо Стојановић председник „УГ Наш Човек“ гласао је након што је изборна комисија почела са пребројавањем гласова. Упозорен од стране председника СГО Гроцка Спасоја Живановића да ће тако гласање бити нерегуларно, Стојановић се оглушио на упозерење и изјавио да је он био у ходнику када су га прозивали и да није чуо позив, али сматра да треба да гласа. Многи одборници су такође упозорили Стојановића да ће гласање бити тим чином нерегуларно, међутим Стојановић је ипак тако гласао. Без обзира што је изјављено да је такво гласање нерегуларно, оно није поновљено, већ је тако нерегуларно усвојено. Пре гласања Блаже Стојановића, чланови комисије су већ били потписали записник.

Укинута делатност комуналних предузећа

Једино веће излагање за скупштинском говорницом донела је тачка дневног реда у којој је донета одлука о укидању делатности комуналних предузећа од 1. новембра 2015. Године. Опозиција је указивала да би прво било пожељно да ново јавно-приватно предузеће крене са радом, па тек да се онда укину делатности. Највише је ту одлуку образложио Немања Тодоровић из Нове Србије који је указао да је то веома лош потез локалне власти. Немања је одборницима указао и на досадашња обећања и уверавања тренутне владајуће коалиције у Гроцкој, поготово она која су се односила на оснивање комуналних предузећа која се гасе од првог новембра, а за која се тврдило да ће она бити велики успех.

Занимљивости са седнице

У току седнице одборник СПС-а Ђорђе Станојевић је представио проблем грочанског гробља и затражио да се сви уједине око решавања тог горућег питања. Председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић је одговорио да је решавање овог проблема започето и да је већ договорено да се обезбеде средства из Градске дирекције.
Немања Тодоровић је за време свог излагања упитао одборника Миленка Јахуру ( прешао из ДСС-а у Самостални ДСС), да ли ће и сада да зове попа да освешта просторије за „ђаволима“ који су у њој боравили . ( Објашњење: Миленко Јахура је као одборник ДСС-а приликом преузимања власти 2012- године организовао свештање просторија општине Гроцка, јер је сматрао да су до тог времена у њој боравили ђаволи)

За Жиг Инфо
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар