Почетна » Канте не празне по новом тендеру

Канте не празне по новом тендеру

од admin
0 коментар

Ђубријере у Калуђерици пуне смећа које нико не односи. Општина тражила друге услуге – тврде у „Еко Гроцка“

 

Фото Ј.Динчић

 

АУТОБУСКА стајалишта и јавне зелене површине у насељу Калуђерица два месеца уназад нико не одржава. Ђубријере које су постављене на станицама препуне су отпадака, смеће је разбацано и у парковима и дуж тротоара у овом месту. И док надлежни пребацују обавезу са једне стране на другу, мештани негодују.

– Ово је насеље са више хиљада становника и да сваки други човек убаци папирић у неку од канти она ће се напунити за дан – истичу житељи Калуђерице. – С обзиром на то да их нико није празнио више од недељу дана, смеће се прелива на све стране, пада на асфалт, а после то смеће разносе пси и мачке по целом насељу.

Мештани истичу да комунални радници контејнере као и простор у којем су смештени свакодневно чисте, али им није јасно зашто се мале канте не празне. Такође, уместо металних ђубријера, на појединим стајалиштима постављене су само обичне пластичне кофе, које представљају импровизоване канте. Надлежни из предузећа „Еко Гроцка“, који су задужени за одржавање комуналног реда на територији општине Гроцка, истичу да чишћење свих стајалишта није у њиховој надлежности.

– Ми смо поменуте површине дуж улица Војводе Степе Степановића и Краља Петра, као и све аутобуске станице у Калуђерици, одржавали до марта – причају из „Еко Гроцка“. – На недавно завршеном тендеру, за исти посао је поново изабрана наша фирма, међутим Општина је тада тражила другачије услуге. Нови тендер обухвата само чишћење дела Улице краља Петра, односно укупно четири аутобуска стајалишта, која ми свакодневно чистимо. 

 
Фото Ј.Динчић
 

СЛИЧНО У ЛЕШТАНИМА И БОЛЕЧУ

СА проблемима расутог смећа по улицама које нико не чисти суочавају се и мештани насеља Лештане и Болеч. Мештани су покушали само да очисте дечији парк протеклог викенда, али њихова акција није дала много успеха. Како истичу, неопходно је свакодневно одржавање како би проблем био решен.

 

ИЗВОР:novosti.rs/Ј. Динчић

Можда ти се свиди

Оставите коментар