Почетна » АНАЛИЗА РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА СА ПОДРУЧЈА ГРОЦКЕ Напредњаци добили мање од очекиваног?

АНАЛИЗА РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА СА ПОДРУЧЈА ГРОЦКЕ Напредњаци добили мање од очекиваног?

од admin
0 коментар

Прелиминарни коначни резултати за председничке изборе у Гроцкој говоре да је председнички кандидат, кога је подржала коалиција око СНС- и СПС-а, добио 57, 92 посто или 21 578 гласова оних који су изашли на изборе.

А на изборе је изашао нешто мањи број Грочана, ако упоредимо прошлогодишње парламентарне и локалне изборе. Тачније, на изборе 2016. године изашло је 53,6 % од уписаног броја гласача, а ове године 52,4 %.
Након одржаних парламентарних избора ОО СНС-а Гроцка огласио се саопштењем у којем је председник овог одбора честитао грађанима.

-Грађани општине Гроцка су још једном показали да недвосмислено подржавају политику Српске напредне странке и визију Србије Александра Вучића.
У његово име захваљујем се на Вашој великој подршци на овим председничким изборима, изјавио је председник ОО СНС Гроцка, Драгољуб Симоновић.

Међутим, нека превелика еуфорија код напредњака није примећена, за разлику од свих прошлих избора. Напредњаци су иначе, за разлику од свих претходних избора на које су учествовали, имали до сада највећу скоро дуплирану коалицију оних којих су подржали Александра Вучића.

Упоређујући оне који су подржали Александра Вучића, са резултатима избора од прошле године, на територији ГО Гроцка Вучићев проценат би требао да буде знатније изнад освојених.
Тачније, упоређивајући те податке, Александар Вучић је требао да добије минимум 65 посто.

Према сазнањима Жиг Инфа, такозвани „сигуран“ глас који је прикупљан пред изборе и за време избора, показивао је 40 000 гласова, односно оних који су се изјаснили да ће гласати за Александра Вучића. С обзиром да се никада не рачуна на стопроцентни број, очекивање је било око 35 000 гласова. На друштвеним мрежама они који су подржавали кандидата Александра Вучића, указивали су да ће све испод 60 посто гласова бити пораз.

Занимљивости

Да су овогодишњи резултати председничких избора преточени у резултате за локалне, односно Грочанску скупштину, однос снага у Гроцкој би био знатно другачији. Напредњаци не би имали убедљиву коалицију, а демократске опције би са већим бројем одборника ушли у Грочанску скупштину. Радикали би били пак нешто слабији.

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × two =