Почетна » АПЕЛ И ДАЉЕ НА СНАЗИ Потрошња воде и даље велика, попуцали водомери у Гроцкој

АПЕЛ И ДАЉЕ НА СНАЗИ Потрошња воде и даље велика, попуцали водомери у Гроцкој

од admin
0 коментар

Енормно висока потрошња воде забележена је у насељима Гроцка, Заклопача, Врчин, Умчари и Пударци, али пуцање водомера и инсталација због ниских температура. Из локалног „Водовода“ апелују да се смањи потрошња, док су суграђани у другим деловима града већ заврнули чесме, али из Београдског водовода и канализације“ истичу да још увек буду штедљиви.

На територији оштине Гроцка највећа потрошна забележена је на објектима где нико не борави, или власници објеката који повремено долазе у своје викендице, због чега ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка позива потрошаче да хитно прегледају своја водомерна места, и инсталације која су изложене мразу, и уколико примете било какву неисправност да пријаве предузећу.

Такође, ниј на одмет да и комшије, ако пимете код таквих објектата изливање воде, обавестите власнике.

Тренутно најтежа ситуација са водоснабдевањем је на систему Умчари – Пударци, Заклопачи, Врчину (Мали Рај) и Гроцкој (све улице према гробљу). Све пријаве кварова, али и обавештења, грађани могу добити на телефон 011/8501-507.

Када је реч о ЈП“Београдском водоводу и канализацији“, апле је уродио плодом и грађани су смањили протошњу.

Poseta

Посета „Београдском водоводу и канализацији“

– Јутрос смо имали састанак Кризног штаба у „Водоводу“ и потрошња је смањена у односу на јуче али још увек није довољно. Налазимо се на ивици производње а разлог је што један број грађана из приградских насеља стално држи славине отвореним јер верују да на тај начин могу да спрече залеђивање воде у цевима, што је заблуда. Зато апелујемо на грађане да смање потрошњу, а као илустрација може послужити податак да је јучерашња потрошња воде била једнака летњој сезони. То је тренутно највећи комунални проблем у граду, снега и леда више нема, кварова је све мање али чека нас још неколико хладних таласа и морамо бити опрезни – истакао је градски менаџер Горан весић који је заједно са замеником градоначелника Андрејом Младеновићем посетио су данас погон водоводне мреже „Душановац” и обишли раднике који отклањају кварове на уличним цевоводима пред почетак друге смене. Обиласку је присуствовао и генерални директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић.

Он је нагласио је да је у првом приоритету од 5. јануара било више од 200 интервенција које су саниране.

– Ми дневно добијамо преко 50 пријава кварова од чега је 30 у првом приоритету. У првој и другој смени је дневно ангажовано 40 екипа, а многи радови из прве смене пребацују се у другу, тако да смо због броја радника и механизације коју имамо у минусу за десет до 15 кварова дневно а који се због тога пребацују на следећи дан. Ситније кварове отклања осам посебних екипа, и апелујем на грађане да воде рачуна о мерним местима и унутрашњим инсталацијама како не би долазило до замрзавања и пуцања цеви – истакао је Ђорђевић.

Како је истако Андреја Младеновић, због обновљених црпних станица и рени бунаре, снабдевање из „Макиша 2” биће уредно, али да свакако становништву да и они буду умерени у потрошњи.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар