Почетна » Апсурд у Гроцкој: Битно је да се среде „председникова“ места, остало није важно

Апсурд у Гроцкој: Битно је да се среде „председникова“ места, остало није важно

од admin
0 коментар

Грочанска обала Дунава, коначно ће заживети као шеталиште поред реке!

Ово су најавили челници општине Гроцка, а од уторка почињу први радови на сређивању приобаља. Ову акцију симболично су назвали „Сиђи до реке“,а ову вест је пренео данашњи „Блиц“.

Како „Блиц “ још наводи, винчанци се одувек диче својим Дунавом, али до сада нису имали уређену обалу са које би могли да уживају у реци.

До пролећа, најавили су општинари, и они ће добити своје шеталиште крај реке.

Председник општине Гроцка  Стефан Дилберовић каже да ће припремни радови почети у уторак, а комплетно уређење финансираће грађани, привредници и функционери општине.

Нема канализације, вода  техничка или је нема, али је битно шеталиште

– Поставићемо клупе, канте за отпатке, засадићемо дрворед сибирског бреста… Цена једне клупе је 95 евра, а сви могу да донирају новац за улепшање простора. Сваки донатор биће потписан на заједничкој табли – каже Дилберовић за „Блиц“

Планирано је да се на две локације, у Гроцкој и Винчи, на око 700 метара, буде постављено 40 клупа и засађено више од 150 стабала сибирског бреста. Цена клупе је 12.000, а садница 45.000 динара. Рок за завршетак радова је 1. мај.

 Простом рачуницом, када се саберу подаци које је пренео „Блиц“ испада да за 40 клупа биће потребно 3 800 евра, док за саднице ће отићи још око 400 евра (ако је укупна цена садница 45 000 динара).

Општина Гроцка је иначе специфична као једна од Градских општина Београда која у 21.веку има доста насеља у којем је вода само техничка  или  пак да више насеља на њеној територији немају ни изграђен водовод. О канализацији на овој општини је и смешно причати. Готово сва канализација се излива, без икаквог пречишћавања, на местима на којем ће се градити шеталишта. Ритоппек, Камендол и Живковац су насеља која уопште немају изграђен водовод. Заклопача, Пударци и Умчари већ преко деценије се снабдевају водом која није за пиће. Доста делова и самог насеља Гроцка нема изграђен водовод. Пре више година се покушало са уређењем шеталишта, али су тада постављене канте покрадене, а посађена стабла почупана, па општинске службе разматрају да се овога пута постави и видео-надзор.

Председник општине Гроцка, Стефан Дилберовић је иначе рођени Винчанац, али због „обавеза“ у локалној Скупштини станује у изнајмљеном стану у Гроцкој. Ова два места, по најавама челника Гроцке, добиће шеталишта.

Можда ти се свиди

Оставите коментар