Почетна » Зашто нема Пекарског на листи за посланике и зашто је ОО СНС Гроцка последњи за потписе?

Зашто нема Пекарског на листи за посланике и зашто је ОО СНС Гроцка последњи за потписе?

од admin
0 коментар

 У току јучершњег дана објављена је листа народних посланика Српске напредне странке, на којој нема два од три дојучерашњих посланика. Народни посланици Горан Пекарски и Оливера Огњановић нису се нашли на листи кандидата за посланике, док је Милош Терзић из Винче на тешко пролазном 156. месту. Практично, што се тиче најјаче странке у Србији тешко да ће у будућем сазиву Скупштине Србије имати ко са територије ГО Гроцка.

Интересантно је да је Горан Пекарски предао своју биографију и све што је потребно од документације за народне посланике, али да се ипак није нашао на истој листи. До пре пар година, за локалне напредњаке,  Горан Пекарски је био највећи лопов који је уништио општину Гроцка. Затим грочански напредњаци престају да јавно критикују Горана Пекарског, јер се он изненада нашао на месту посланика СНС-а. Познати голгетер из странке у странку, како га називају локалци, успео је да из Нове Србије преко ноћи улети у напредњаке. Претходно је обрисао сву биографију на друштвеној мрежи твитер на којој је жестоко критиковао оне у  чије редове је прешао. Пекарски и поред трансфера, остаје омражена личност код грочанских напредњака. Тако је практично и данас.

Наши извори сумњају да се Пекарски није нашао на листи за Народне посланике јер документација коју је предао није стигла до „Београда“. Наиме, новопостављена секретарка СНС-а, Јасмина Мандић окорели је противник Горана Пекарског.  Мандићка је извршавала најсуровије жеље бившег председника Драгољуба Симоновића, којем је Пекарски био један од главних противника. 

Узалуд је  Пекарски у последњем периоду повећао полтронство у којем је морао да буде на штандовима, да дели страначки материјал и слично, јер ипак није успео да уђе на листу за Народне посланике. Да ли ће се фокусирати искључиво на рад грочанског одбора напредњака због чињенице да више није народни посланик, или ће прећи у неку другу политичку групацију, показаће се у наредном периоду. Остаје питање да ли ће искусни политичар као што је Пекарски, поново успети да буде успешан голгетер

Чињеница на крају јесте да мештани општине Гроцка врло вероватно неће имати ни једног представника, односно народног посланика, што се тиче напредњака. Лоше кадрирање годинама уназад довело је до тога да овај локални одбор се рангира међу најлошијима. Недавно постављени повереник Алкесандар Јокић, на самом почетку, покушао је да успостави контролу над овим одбором, међутим, како време одмиче показује се да помака нема. Раздор између грочанских напредњака је све већи, а постављење Јасмине Мандић на месту секретара странке, којој актуелни председник Драган Пантелић безрезервно верује,  допринело је још већем раздору, док су њени резултати видљиви на предавању потписа где је Гроцка последња.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар